UZURPACIJA

Talijanski vlasnik resorta nakon sezone ogradio pomorsko dobro: ‘Ako želite do mora, obiđite hotel!‘

Ova protuzakonita okupacija pomorskog dobra prijavljena je nadležnima, a upit je poslan i Ministarstvu mora čiji se odgovor čeka

Zatvoren prolaz do mora

 Čitatelj portala Morski.hr

Čitatelj portala Morski.hr redakciji je poslao još jedan primjer uzurpacije pomorskog dobra, ovaj puta iz Banjola pokraj Pule.

Naime, talijanski vlasnik resorta tik uz more po završetku sezone je ogradio prolaz pa oni koji žele doći do mora, moraju obići čitav hotel.

- Resort del Mar, vlasnik Talijan, nema ni web na hrvatskom. Nakon završetka sezone uredno zatvara sve kolne ulaze i time uzurpira pomorsko dobro - kaže uznemireni čitatelj.

Ako zimi želite proći uz more morate uzbrdo obilaziti hotel. Ljeti je sve otvoreno i nema problema. Ali van sezone Talijan jednostavno zatvori sve portune i uzurpira obalu - prepričava čitatelj.

Radi se o objektuima na adresi Glavica 7a, Banjole, piše dalje Morski.hr i dodaje kako su sad na redu institucije koje bi trebale odraditi svoj dio posla, jer ako se to ne dogodi, moguće da će ga, vrlo legalno, odraditi građani.

Podsjećaju na slučaj iz Dubrovnika, gdje su uz prethodnu najavu i podršku policije, a naposljetku i uz pravomoćne presude suda, uklonili sve prepreke koje ometaju slobodan prolaz građana pomorskom dobru, koje je opće dobro, nikako i ni u kojem slučaju privatno!

Ova protuzakonita okupacija pomorskog dobra prijavljena je nadležnima, a upit je poslan i Ministarstvu mora čiji se odgovor čeka.

image

Zatvoren prolaz do mora

Čitatelj portala Morski.hr
image

Zatvoren prolaz do mora

Čitatelj portala Morski.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:15