NEPOŽELJNA DELICIJA

Talijanska TV suspendirala kuhara koji je preporučio juhu od mačke

 TVblog

Talijanska televizija RAI TV suspendirala je popularnog voditelja kulinarskog programa 'Kuharov izazov' nakon što je u jednoj svojoj emisiji rekao kako je juha od mačaka prava delikatesa.

Izjava je izazvala prosvjed vlasti i aktivista za zaštitu prava životinja.

Glasnogovornica TV kuće potvrdila je da je Giuseppe “Beppe” Bigazzi suspendiran zbog komentara u showu 10. veljače, međutim, nije rekla na koliko dugo.

- Juha od mačaka jedno je od najboljih jela Valdarna – izjavio je Bigazzi govoreći o kulinarskim tradicijama toskanske doline koju omeđuje rijeka Arno. – Mačka se tri dana drži u tekućoj vodi kako bi se iz nje izvukle kvalitete bijelog mesa. Jeo sam je mnogo puta i uvjeravam vas da je prava delikatesa – preporučio je talijanski gurman.

Bigazzi (77), koji gotovo deset godina na TV-u čak šest puta tjedno ima svoju emisiju, rekao je nedugo nakon toga kako je „očekivao da će rasistički ekolozi odmah podići svoje oružje zbog njegovih pohvala mačjem mesu“.

Podtajnica ministarstva zdravstva Francesca Martini, samoproklamirana ljubiteljica životinja, osudila je Bigazzijev komentar upozorivši da su mačke voljene životinje zaštićene zakonom.

Bigazzi se nakon brojnih kritika jučer branio da je krivo shvaćen jer, kako kaže, nikada nije preporučio da se jedu mačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:49