ORGANIZIRALI SE JOŠ SINOĆ

SVI SU UZ UGROŽENE GRAĐANE Ravnatelj splitskog Studentskog centra potvrdio: 'Osigurali smo hranu, vodu i smještaj! Možemo prihvatiti 500 ljudi...'

(Split, rujan 2016.) Ravnatelj SC-a u Splitu Stenko Dell'orco sa studentima i volonterima dijeli ručak beskućnicima.
 Vojko Basic / Cropix

Ravnatelj splitskog Studentskog centra Stenko Dell’orco rekao je da su organizirali hranu, a danas su otvorili i smještajne kapacitete za sve kojima će biti neophodni povodom požara koji si od ponedjeljka pogodili Dalmaciju, a došli čak do Podstrane kraj Splita.

Ravnatelj splitskog SC-a potvrdio je za Srednju kako je već najavljeno da će 178 vatrogasaca, koji su iz svih dijelova Hrvatske došli gasiti požar, spavati u domu, a organizirana su im i sva tri objeda. Podijelili su više od tisuću sendviča i oko 2.000 boca vode.

– Sinoć negdje oko 10 sati kada su stvari izmakle kontroli, Studentski centar je odlučio se organizirati i pomoći. Povukli smo ljude, koji su završili svoj rad u menzama, koje prestaju s radom 15. srpnja. Organizirali smo se na način da smo pokupili svu moguću hranu koja nam je preostala u restoranima, nazvali smo par pekara koje su u tom trenutku imale kruha i već oko 10 i 30 smo počeli raditi sendviče. Vodu smo uzeli iz svih osam restorana koje imamo te smo skupili negdje oko 2.000 boca. Sve smo to posložili u naša dostavna vozila i odvezli na požarište, gdje smo dijelili vodu zajedno sa sendvičima do negdje jedan i po iza ponoći - kaže Dell’orco za Srednju.

Osim toga, Studentski centar je aktivirao i svoje smještajne kapacitete koje će već danas koristiti gasitelji koji su u Split pridošli u pomoć, iz svih dijelova zemlje.

– Dali smo do znanja gradonačelniku da možemo u svakom trenutku ponuditi prenoćište za 500 osoba. Danas nam dolazi 178 vatrogasaca i svih ostalih gasitelja požara na spavanje. Uz to, bit ćemo i dalje otvoreni pružiti utočište svakome onome kome je izgoren objekt ili mu je potreban smještaj. Tako da svi takvi slobodno mogu doći kod nas na smještaj - objašnjava Dell’orco.

Kuhinja je organizirana, a hrana i piće će se opet nositi na požarište ako bude trebalo, najavio je.

Više o tijeku gašenja požara koje se nastavilo u utorak pratite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 08:46