KOORDINATORI ZA IZBORE

SVI MILANOVIĆEVI LJUDI Doznajte tko se nalazi u najužem izbornom timu šefa SDP-a

Milanović je u svoj najuži tim uveo i protivnike poput Rajka Ostojića i Davora Bernardića
 CROPIX

U subotu, 6. rujna, stotinu članova Glavnog odbora SDP-a započet će predizbornu kampanju koja će trajati skoro petnaest mjeseci. Jer na Iblerovu trgu toga će dana biti donesene dvije važne odluke.

Prvo, Socijaldemokratska partija će i formalno podržati kandidaturu Ive Josipovića, koji pokušava osvojiti drugi mandat predsjednika Republike.

Drugo, na prijedlog Zorana Milanovića članovi Glavnog odbora trebali bi prihvatiti deset koordinatora izbornih jedinica, čiji je zadatak da pripreme SDP za sljedeće parlamentarne izbore koji će biti održani potkraj 2015. godine. Podatak da je Milanović punih 14-15 mjeseci prije izbora izabrao deset koordinatora pokazuje da vladajuća stranka već sada ulazi u predizbornu kampanju.

Čiji su važan dio predsjednički izbori i za socijaldemokrate očekivana Josipovićeva pobjeda.

Milanović je u lipnju najavio kako ministri i župani neće biti koordinatori i tako se riješio Zlatka Komadine, primorsko-goranskog župana i svog najvećeg protivnika u stranci. Ali imenovao je Davora Bernardića i Rajka Ostojića, koji su također kritičari načina na koji se vodi SDP.

“Neka nešto rade, sada mogu pokazati organizacijske sposobnosti”, komentirao je Milanovićev bliski suradnik. Ali ova odluka sugerira i da je Milanoviću stalo smanjiti otpore u stranci i pokušati se pomiriti sa svojim neistomišljenicima.

Kad je riječ o koordinatorima, uglavnom je riječ o pripadnicima drugog stranačkog ešalona. Za razliku od lipanjske sjednice Glavnog odbora na kojoj su se SDP-ovci podijelili oko isključenja Slavka Linića, sada se ne očekuju veći sukobi. Unutarnja opozicija se prilično potrošila i Zoran Milanović će - barem do parlamentarnih izbora - ostati neupitni šef SDP-a.

MILANOVIĆEVIH DESET

1. Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a i saborski zastupnik

2. Vedran Babić, saborski zastupnik iz Daruvara

3. Mario Habek, zastupnik iz Ivanca

4. Domagoj Hajduković, zastupnik iz Osijeka

5. Zdravko Ronko, gradonačelnik Požege

6. Rajko Ostojić, bivši ministar zdravlja i potpredsjednik SDP-a

7. Damir Mateljan, načelnik Općine Kamanje i sborski zastupnik

8. Željko Jovanović, bivši ministar obrazovanja

9 Ivan Karin, načelnik Tisna na Murteru

10. Darko Parić, pomoćnik Ministra uprave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:54