HORVAT ODGOVORIO BOZANIĆU

Svaku večer liježem uz vapaj ‘požurite se s obnovom‘, ali ona neće početi dok struka ne kaže što i kako

Bozanić je na misi podsjetio na nužnost što hitnije obnove te je apelirao na odgovorne na državnoj i gradskoj razini da požure

Darko Horvat, Josip Bozanić

 Ronald Gorsic/Cropix

Ministar graditeljstva Darko Horvat osvrnuo se u subotu na komentar nadbiskupa Josipa Bozanića s božićne mise u Čučerju da se ubrza proces obnove u Zagrebu i na Baniji.

Nakon što je zagrebački nadbiskup pozvao odgovorne da požure s obnovom nakon potresa, oglasio se i ministar, rekavši da je sve na struci.

- Vapaj s oltara ‘požurite se’ je vapaj s kojim ja kao ministar svaku večer liježem i budim se svako jutro. Pred projektantima je vrlo zahtjevan posao i tako dugo dok struka ne kaže što i kako, dakle dok ne vele svoju zadnju riječ, ona prava, kako neki vole reći ‘masovna obnova’, neće ni početi, rekao je Horvat novinarima, kako javlja televizija N1.

Bozanić je na misi podsjetio na nužnost što hitnije obnove te je apelirao na odgovorne na državnoj i gradskoj razini da požure.

- Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije, zbog administracije koja samo postavlja kočnice. Požurimo. Potrebno je zajedništvo koje traži obnova, potrebni su zajedništvo i brzina. Požurimo svi zajedno da ne bi bilo sutra kasno, kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:06