REAKCIJE NA IZJAVU

Suverenisti upozoravaju: Srbijanski političari imaju kompleks koji se zove Hrvatska

Stranka smatra da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić mora odabrati između zapadnih vrijednosti i Rusije

Marijan Pavliček

 Damjan Tadic/Cropix

Hrvatski suverenisti upozorili su u subotu na poruke iz Srbije usmjerene protiv Hrvatske te ocijenili da srbijanski državni vrh ima očigledno kompleks koji se zove Hrvatska, a upozorili su i da bi antihrvatska histerija mogla negativno utjecati na izjašnjavanje Hrvata u popisu stanovništva u Srbiji.

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček istaknuo je na konferenciji za novinare da u Srbiji već danima vlada histerija i kolektivno ludilo koje potiču prvenstveno srpski mediji ali i državni vrh te ocijenio kako srbijanski državni vrh ima očigledno kompleks koji se zove Hrvatska.

Smatra da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić mora odabrati između zapadnih vrijednosti i Ruske Federacije.

„Srbija mora prihvatiti realnost da je trenutno jedina države Europe koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, a istovremeno koristi europske novce iz pretpristupnih fondova. Jedno s drugim jednostavno ne ide“, rekao je Pavliček.

Inače, Europska unija je sedmim paketom sankcija uvela embargo na rusku naftu koja se doprema tankerima, čime je onemogućen i prijevoz prema Srbiji tog energenta iz Rusije Jadranskim naftovodom (Janaf).

Hrvatski suverenisti smatraju da je Vučić u političkom smislu stjeran u kut te da je krajnje vrijeme da srbijanski politički vrh "stane na loptu i prihvati realnost".

Također je istaknuto da treba imati na umu kako se trenutačno u Srbiji provodi popis stanovništva te da bi se ova histerija, ako potraje, mogla negativno odraziti na broj pripadnika hrvatske zajednice koji će se usuditi izjasniti Hrvatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:43