KANDIDAT ZA MINISTRA

SURADNICI BOŽE PETROVA NADAJU SE DA ĆE OREŠKOVIĆ ODBITI LOVRINOVIĆA? MOST bi reforme radije provodio i kontrolirao iz Sabora

 Darko Tomaš/EPH

Pred završetkom smo utrke za članove Vlade, ulozi su veliki, a jedan od većih Mostovih 'uloga' je Ivan Lovrinović, njihov kandidat za ministra gospodarstva i možda potpredsjednika Vlade, zaduženog za gospodarstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Ipak, krugu ljudi oko Petrova najviše bi odgovaralo da mandatar Tihomir Orešković odbije Mostove stranačke kandidate i da prihvati nestranačke osobe. Tako bi Most mogao ostati vjeran sloganu da u politiku nisu ušli radi fotelja, nego da bi reforme realizirali i kontrolirali iz Sabora.

No, kako je Lovrinović inzistirao na tome da uđe Vladu pod implicitnom prijetnjom da bi u suprotnom mogao izići iz Mosta, Božo Petrov je pristao, ali su to onda iskoristili i neki drugi ambiciozni članovi Mosta.

U međuvremenu Lovrinović nastavlja svoj 'rat' i zaoštrava zahtjeve za ukidanjem drugog mirovinskog stupa monetarnom reformom, a nakon brojnih kritika dobio je i podršku od Udruge 'Franak', što je objavio na Facebooku.

'Zahvaljujem Udruzi Franak na podršci jer moramo biti svjesni da samo zajedničkim naporima možemo riješiti ovaj i druge teške probleme u Hrvatskoj. Podržali ste me na izborima i bit ću vaš glas u Saboru i široj javnosti. Napadi kojima sam izložen u zadnje vrijeme pokazuju tko se plaši promjena i želi sačuvati svoje pozicije. Otvorio sam dvije važne teme: monetarna reforma i drugi mirovinski stup. Sada se moraju napraviti državnički potezi, promijeniti ekonomska i monetarna politika jer će u suprotnom nastupiti kolaps', ustvrdio je Lovrinović, te dodao: 'Drugorazredni činovnik jedne strane banke u udarnim terminima HRT-a dobiva priliku da se izravno miješa u našu unutarnju politiku i monetarni sustav. Neviđeno i nedopustivo! Cilj je da me se marginalizira i proglasi opasnim tipom koji želi neznanjem destabilizirati za njih savršeni sustav koji im je čitavo vrijeme jamčio stabilne zarade i neodgovornost u poslovanju poput problema \'švicarac\'. Sada će se pokazati tko će se svrstati na koju stranu i što možemo očekivati u bliskoj budućnosti. Neću vas iznevjeriti!', zaključio je Lovrinović, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:27