PJEŠAČKA ZONA

SUNCE I BLAŽE MJERE IZMAMILE ZAGREPČANE Pogledajte tko je došao na korona-špicu: Majoli prošetala do Trga, poznati glumac u grad izveo trudnu suprugu

 
 Damjan Tadić / CROPIX

Zagrepčani su jedva dočekali popuštanje strogih mjera zaštite tako da je centar danas podsjetio na neka prošla vremena kad se bezbrižno šetalo gradom.

S obzirom da je Zagreb, kao u nekakvom lošem filmu, baš usred pandemije zadesio i potres, većinom ulica u samom središtu grada još uvijek ne prometuju ni tramvaju ni automobili dok stručnjaci ne provjere statiku svih zgrada, pa je centar pretvoren u veliku pješačku zonu.

Ljudi su pohrlili u grad kako bi prošetali, pogledali što je sve oštećeno u potresu, možda usput nekoga susreli, ali i obavili kupovinu s obzirom da su od ponedjeljka ponovno otvoreni mnogi dućani.

Tijekom šetnje, naši su fotoreporteri uočili i nekoliko poznatih osoba koje su također iskoristile lijepo vrijeme i prošetale gradom.

Naša poznata tenisačica Iva Majoli je u društvu prijatelja i kućnog ljubimca nakratko odmorila od šetnje na Trgu bana Jelačića, a kad su je primijetile poznanice, zastale su na kratki razgovor. Uz zaštitne maske i obaveznu distancu, naravno.

U gradu smo primijetili i glumca Stefana Kapičića - iako ga zbog zaštitne maske nije bilo lako prepoznati. Stefan je prošetao gradom u društvu trudne supruge Ivane Horvat. Oboje su nosili maske i držali distancu od ostalih prolaznika.

Iako stožer civilne zaštite konstantno upozorava da se bez obzira na popuštanje mjera ne treba previše opuštati, grad će se u idućim danima, silom prilika, ipak malo isprazniti. Naime, nakon neliko sunčanih dana kojima je bilo teško odoljeti, meteorolozi najavljuju kišu.

U međuvremenu, pogledajte galeriju iz suncem okupanog središta Zagreba:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:05