PRAVA ZIMA

SUNČANO, ALI LEDENO JUTRO U HRVATSKOJ Najhladnije u Bednji -8, u Karlovcu i Gospiću -7°C

 Damjan Tadić / CROPIX

Iznimno niske temeprature obilježile su današnje jutro u Hrvatskoj. Dok je stanovnike glavnoga grada probudilo sunce na ledenih -5 Celzijevaca, hladnije je bilo Gospićanima, Karlovčanima i stanovnicima Otočca koji su se smrzavali na -7 stupnjeva Celzijevih. Najniža temperatura zabilježena je u Bednji, -8 °C, javlja DHMZ .

U kontinentalnoj Hrvatskoj, primjerice u Bjelovaru, Belom Manastiru, Koprivnici, Kninu, Ogulinu, Pazinu i Požegi, Virovitici, temperature su se uglavnom kretale između -6 i - 4 stupnjeva Celzijevih.

Kontinentlalcima će zvučati nevjerojatno da je jutros na Lastovu bilo čak 10 Celzijevaca u plusu! Toplo je bilo i na Hvaru, u Komiži i Dubrobniku, 9°C. Na Palagruži je izmjereno čak 12 stupnjeva.

Slično se očekuje i sutra. Pretežno sunčano, pogotovo na Jadranu. U većini kopnenih krajeva ujutro i dio prijepodneva niski oblaci i magla.

Vjetar slab, u gorju i sjeverozapadnom području navečer i u noći do umjeren jugozapdni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita ponegdje i jaka bura, poslijepodne će oslabiti, a navečer na sjevernom dijelu zapuhati umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna 1 do 6, na Jadranu između 13 i 18°C.

Vremenska prognoza za idućih tjedan dana ne ukazuje na veće promjene. Bit će uglavnom sunčano, uz niske jutarnje temperature, te za ovo doba godine ugodne dnevne temperature, između 3 i 6 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:57