NOVA ŽRTVA

Šumara mina ubila pred očima maloljetnog sina

Muškarac s inicijalima M.J. (37) poginuo je između Perušičke Kose i Kozjana u općini Perušić, na području za koje se sumnjalo da ima mina
sisak,27.01.2001 slici je "pasteta", protupjesacka nagazna minapresnimio mirosla Kis-pok-
 Miroslav Kiš / CROPIX / Cropix

PERUŠIĆ – Minska polja danas su poslije podne uzela još jedan mladi život kod Perušića. Kako saznajemo od eksplozije mine zaostale iz domovinskog rata na području Kozjana – Ljubovske visoravni oko 17 sati smrtno je stradao Mile Jurković (35) iz obližnje Kose, radnik Hrvatskih šuma.

Operativno dežurstvo PU Ličko – senjske iz Gospića oko 17 sati zaprimilo je dojavu da je području Golog Trla na Ljubovu od eksplozije mine stradao muškarac nepoznata identiteta.

- Pošto je područje gdje se dogodila nesreća minirano, a nesreća se dogodila u sumrak tako da do sutra kada na teren izađu pirotehničari nemamo nikakvih službenih detalja kako je do nesreće došlo i tko je stradao, kažu u Operativnom dežurstvu PU ličko - senjske.

Kako doznajemo nesretni je čovjek sa maloljetnim sinom pošao na područje gdje je poginuo spremati drva za zimu. Ušao je u minsko polje zaostalo iz domovinskog rata i u jednom trenutku stao na nagaznu minu koja je eksplodirala i usmrtila ga.

Pravim čudom neozlijeđen je ostao maloljetni dječak koji je očito nakon što je vodio da mu je tata pred očima umro zvao susjede. Jurković je iza sebe ostavio troje malodobne djece. Područje Ljubova koje je nekada bilo tvrda crta bojišnice koje je nerazminirano i puno minskih polja nastavlja sijati smrt.

Prošle godine na tome je području od mine stradao pastir iz Bosne. Uviđaj će sutra u jutro početi obavljati policija koja bez pirotehničara ne može na područje gdje se dogodila tragedija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:07