RAZGOVARALA S PREMIJEROM MILANOVIĆEM

SUKOB U VLADI Pusić: 'Porez na nekretnine je štetan za Hrvatsku i stvara obrnuti efekt'; SDP: 'Opstanak koalicije nije upitan'

 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Podpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić novinarima je danas poručila kako se ne može govoriti o kizi ili raspadu vladajuće koalicije, a višednevnu raspravu o porezu na nekretnine, nazvala je javnom raspravom, javlja Tportal.

- To je tema o kojoj sam razgovarala s premijerom dosta prije nego je ovo sve započelo kao javna rasprava. Moje stajalište kao i stajalište stranke je da je to porez koji je štetan za investicijsku klimu u Hrvatskoj i u uvjetima u kojima nam je važno stvarati pozitivnu investicijsku klimu on ima obrnuti efekt, izjavila je Pusić.

Dragovan: 'Opstanak koalicije nije upitan'; Josipović: 'Ne vidim krizu vlade, već nesporazume u koaliciji'

Pusić je također naglasila kako ne treba sve svoditi na razinu sapunice, te na to tko koga voli ili mrzi.

- Pitanje je da li porez koristi ili šteti, a naše je mišljenje da šteti, potvrdila je još jednom potpredsjednica Vlade.

Također je nadodala kako je s premijerom Zoranom Milanovićem do sada dosta o tome razgovarala te te kako ni on nije bio sto posto siguran da li je to 'najbolja ideja', javlja Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 00:23