PREMINUO DANAS

Sućut predsjednika Vlade obitelji Ivana Mrkonjića: ‘Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti...‘

‘Pamtit ćemo ga i po njegovom sudjelovanju u Hrvatskom proljeću, radi čega je i udaljen iz pravosuđa‘, napisao je Plenković
Andrej Plenković
 Ranko Suvar/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u četvrtak izraze sućuti obitelji u povodu smrti bivšeg suca Ustavnog suda Ivana Mrkonjića.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Ivana Mrkonjića, istaknutog i cijenjenog hrvatskog pravnika i suca. Gospodin Mrkonjić bio je predsjednik Upravnog suda te sudac Ustavnog suda, a svoj je doprinos dao i kao prvi pomoćnik ministra zdravstva u Hrvatskoj. Za svoje djelovanje dobio je mnoga državna odličja. Nositelj je Reda hrvatskog pletera, Spomenice domovinske zahvalnosti i Spomenice domovinskog rata. Pamtit ćemo ga i po njegovom sudjelovanju u Hrvatskom proljeću, radi čega je i udaljen iz pravosuđa. Struci se ponovno vratio devedesetih godina te je obnašao značajne funkcije u hrvatskom pravosuđu i upravi. Poštovana obitelji, molim Vas da u ovim teškim trenucima, u ime Vlade i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti”, stoji u sućuti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Bivši sudac Ustavnog suda Ivan Mrkonjić umro je u četvrtak u Zagrebu u 85. godini.

Mrkonjić je bio predsjednik Upravnog suda od 1995. do 1999., predsjednik izbornoga povjerenstva od 1997. do 1999. i prvi pomoćnik ministra zdravstva od 1990. do 1995.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:48