SJAJNA INICIJATIVA

STUDENTI POKRENULI 3D PRINTANJE VIZIRA ZA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE Traže pomoć u opremi i repromaterijalu

 Boris Kovacev / CROPIX

Nastave na fakultetima nema, ali neki studenti ne miruju. Štoviše, dio njih upregnuo je svoja znanja i vještine kako bi pomogli onima koji pomažu nama, pa su pokrenuli akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja.

Prvih nekoliko primjeraka uspješno je napravio Slaven Damjanović s FESB-a u Splitu i oni su već dostavljeni KBC-u Split. No, za daljnju izradu treba im repromaterijal i dodatna oprema, pa su oglasili poziv svim ljudima dobre volje koji bi im, neovisno o lokaciji, pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice.

„Potrebni su nam 3D printeri koji bi izrađivali okvire vizira, na koje se postavlja plastična savitljiva folija koja štiti samo lice. Za sada imamo nekoliko pojedinaca na području Dubrovnika, Splita i Osijeka koji već sutra počinju sa izradom novih setova vizira. Ukoliko poznajete pojedinice ili tvrtke koje bi nam pomogle u inicijativi, molio vas da podijelite informaciju kako bi što prije osigurali one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg. Također radimo na nabavi elastičnih traka te samih folija koji su sastavi dio vizira, pa nam ni tu pomoć nije na odmet,“ pozvali su studenti preko Hrvatskog studentskog zbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:42