SINOĆ ODRŽAN PLENUM

Studenti Filozofskog traže ostavku dekana Borasa! Fakultet i dalje blokiran

Studenti zahtijevaju ukidanje naplate školarina studentima druge i treće godine fakulteta, te povrat novca onima koji su školarinu već uplatili
Zagreb, 251011.Filozofski fakultetProsvjed i blokada studenata filozofskog fakulteta u kojem traze od uprave i dekana Filozofskog fakulteta sluzbenu odluku kojom se ukida naplacivanje skolarina studentima druge i trece godine preddiplomskog studija te povrat novca studentima koji su zbog pritisaka uprave vec uplatili pola ili cijeli iznos skolarine.Foto: Ranko Suvar / Cropix
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu na sinoćnjem su plenumu odlučili da će zatražiti ostavku dekana Damira Borasa, te su najavili nastavak blokade administrativnog dijela fakulteta.









Podsjetimo, cijeli slučaj zaoštrio je incident koji se dogodio prilikom jučerašnje blokade kad su prosvjednici zapriječili prilaz dekanatu i studentskoj službi. Dekan Boras, odlučan u namjeri da pristupi svom radnom mjestu, posvađao se sa okupljenim studentima. Nakon što je shvatio da ga jedna od studentica fotografira, istrgnuo joj je fotoaparat iz ruku, nakon čega je nesretna djevojka navodno završila na hitnoj .

Studenti zahtijevaju ukidanje naplate školarina studentima druge i treće godine fakulteta, te povrat novca onima koji su školarinu već uplatili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:56