DOGOVORENA SURADNJA

Studenti Algebre od ove godine mogu steći hrvatsku i britansku diplomu

Visoko učilište Algebra potpisalo ugovor o suradnji s Goldsmithsom, jednom od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu i jednim od 500 najboljih svjetskih sveučilišta
 Jutarnji List

Nakon dvogodišnjeg procesa provjere, jedna od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu, Goldsmiths, potpisala je ugovor o suradnji s Visokim učilištem Algebra, koje studentima osigurava hrvatsku i britansku diplomu. Partnerstvo Algebre i Goldsmithsa, jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta prema izvješćima QS World University Rankings i Times Higher Education, omogućit će brucošima koji ove godine upišu studij u Zagrebu studiranje po britanskim i standardima EU te stjecanje dviju diploma.

Kako objašnjavaju u Algebri, nakon višegodišnje analize njihovih studijskih programa, sadržaja i ishoda učenja te sustava osiguranja kvalitete, validacijsko povjerenstvo je zaključilo da su ispunjeni svi preduvjeti suradnje, a ugovor o partnerstvu ovih je dana potpisan u Londonu.

Iskustvo učenja

- Ponosni smo na Goldsmithsovo međunarodno partnerstvo i drago mi je što se Visoko učilište Algebra pridružilo našoj globalnoj zajednici. Partnerstvo će omogućiti većem broju studenata diljem svijeta pristup Goldsmithsovoj diplomi te našim dvjema institucijama omogućiti dodatnu nadogradnju i razvoj međusobne suradnje u novim i uzbudljivim područjima. Partnerstvo Goldsmithsa i Algebre osigurat će svim studentima, gdje god studirali, visokokvalitetno, korisno i učinkovito iskustvo učenja - izjavila je Frances Corner, rektorica Goldsmithsa.

Algebrini će studenti od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima kojen vrednuje Goldsmiths. Studiji će se izvoditi na engleskom jeziku, a uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku.

- Algebra je u dva ciklusa provjere sustava osiguravanja kvalitete, koje je proveo AZVO, dobila najviše moguće ocjene i certifikate kvalitete, što je bila svojevrsna ulaznica u razgovore s Goldsmithsom - izjavio je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Dodaje da su se tijekom procesa vrednovanja svojih studijskih programa dodatno uvjerili i u kvalitetu svojih partnera iz Londona, što ih je potaknulo da već u tekućoj akademskoj godini počnu provoditi dvostruko ocjenjivanje svih ispita te pružanje razvojno orijentirane povratne informacije studentima nakon svake provjere znanja. - Ti i drugi pristupi koje smo usvojili, a koji su djelomično razlog zbog kojeg je i dalje britansko visoko obrazovanje u samom svjetskom vrhu, postali su i naša norma u provedbi studijskih programa - napominje Balković.

Dobro kotiraju

Algebri je cilj povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja koji predviđa 2300 upisanih studenata do kraja 2026., od čega barem 500 stranaca. Iako je cijena ovakvog studija malo viša od prosječne cijene studija u Hrvatskoj, iz perspektive roditelja i studenata to znači da uz znatno manji financijski iznos te bez troškova boravka u iznimno skupoj sredini studenti stječu dvije diplome institucija koje izrazito dobro kotiraju među poslodavcima, napominju u Algebri.

- Ovim partnerstvom u Algebri se formira jedan od najpotentnijih 'hubova' za internacionalne studente u Hrvatskoj, koji je u proteklih pet godina prošlo već više od tisuću pristupnika i studenata. Multinacionalno i multikulturalno okruženje koje danas na Algebri čine studenti iz Indije, Turske, Brazila, Kine, SAD, Ukrajine, Rusije, Španjolske, Francuske, Irana, Italije i drugih država, uskoro će postati još privlačnije studenatima iz Azije, Južne Amerike i Europe - očekuju u Algebri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:16