PISMO GRADONAČELNIKU

Stranka rada i solidarnosti: ‘Tomaševiću, evo gdje možeš uštedjeti tri milijuna kuna‘

Uvažavajući činjenicu da demografska slika Hrvatske nije zadovoljavajuća, uštede na obiteljima nema

Tomislav Tomašević

 Tomislav Kristo/Cropix

Stranka rada i solidarnosti nezadovoljna najavom ukidanja populacijskih mjera poručila je da bi gradonačelnik Zagreba mogao uštedjeti više od tri milijuna kuna kad bi predsjednik Gradske skupštine primao naknadu kao i ostali gradski zastupnici, a ne jedini u RH plaću za tu dužnost.

U pismu gradonačelniku, pod naslovom "Gdje Tomašević može uštedjeti tri milijuna kuna", Stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti izrazila je u nedjelju nezadovoljstvo javno objavljenim namjerama o ukidanju populacijskih mjera te upozorila da Odluka o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje i Odluka o novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta, besplatnih udžbenika za učenike direktno pogađa obitelj.

"Uvažavajući činjenicu da demografska slika Republike Hrvatske nije zadovoljavajuća, da je potreba zaštite obitelji veća nego ikad, mjesta za ukidanje najavljenih mjera, odnosno uštede na obiteljima nema. Dapače, potrebno je nastaviti, poboljšati i uvesti nove mjere, a sve u svrhu zaštite obitelji i sprečavanja izumiranja stanovništva naše države", naglasili su iz te stranke.

U prijedlogu poslanom zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću ističu kako se više od tri milijuna kuna može uštedjeti deprofesionalizacijom funkcije mjesta predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, koji jedini u Republici Hrvatskoj prima plaću za tu funkciju te uz to, kako su naveli, ima i sve ostale pogodnosti (službeno vozilo, vozača...).

"Ukoliko se obnašanje dužnosti predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba bude obavljalo isključivo za naknadu koju primaju i ostali izabrani zastupnici Gradske skupštine, u mandatnom razdoblju djelovanja Gradske skupštine Grada Zagreba može se uštedjeti preko 3 milijuna kuna", ističe Stranka rada i solidarnosti i dodaje kako je to samo jedan od primjera na kojima se mogu primijeniti mjere ušteda, a da se ne ugrožavaju najranjivije skupine Zagrepčana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:24