SEDMI DAN ŠTRAJKA

ŠTRAJK U BOLNICAMA SE NASTAVLJA Ostojić i sindikati sastančili 6 sati. Nisu se dogovorili

Zagreb, 240913.Nastavak pregovora izmedju ministra zdravlja Rajka Ostojica i njegovog tima sa predstavnicima Hrvatskog ljecnickog sindikata na celu sa Ivicom Babicem i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehnicara na celu sa Anicom Prasnjak. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
 Srđan Vrančić / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX

Ni šest sati današnjih pregovora nije bilo dovoljno da se pomire ministar zdravlja Rajko Ostojić s predsjednikom liječničkog i sestrinskog sindikata. Naime, danas u deset pregovarači dr. Ivica Babić i Anica Prašnjak sjeli su za stol s ministrom ali njihovi se stavovi nisu približili ni nakon više od šest sati pregovora tako da se štrajk liječnika i medicinskih sestara nastavlja.

Bio je to pokušaj da se utvrde krivci za pritiske na liječnike i medicinske sestre koji su u štrajku a osobito je to izrađeno u bolnici u Virovitici u kojoj radi dr. Babić gdje je sanacijska ravnateljica posmjenjivala sve šefove odjela u jednom danu.

Inače, prema riječima sindikalnog povjerenika u KBC-u Split prof. dr. Bože Bote štrajk se nastavlja, a liječnici i sestre zbrinjavaju oko 50 posto zdravstvenih problema pacijenata odnosno sve ono što je ministar u svojoj odluci propisao kao poslove koji se moraju obaviti i u štrajku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 02:56