OBAVIJEST NA KONTEJNERIMA

Stožer na Baniji objavio: ‘Svi koji imaju mogućnost kuhanja više nemaju pravo na topli obrok‘

U siječnju je Pleter kuhao oko 10 tisuća toplih obroka dnevno, a zatim je broj smanjen na oko 2500 toplih obroka i petstotinjak suhih
Screenshot/ N1

U nedjelju su se na području Petrinje mogle vidjeti obavijesti Stožera civilne zaštite na kojima se ističe da dio korisnika koji su dobivali obrok od ponedjeljka više nemaju pravo na to, prenosi N1.

Obavijest se pojavila i na području Gline.

'Poštovani korisnici prehrane, ovim vas putem obavještavamo da se sukladno odluci Stožera Civilne zaštite od ponedjeljak 11. listopada 2021. hrana neće dijeliti korisnicima koji imaju mogućnost pripreme hrane u svojim mobilnim stambenim jedinicama ili kućama.

Sukladno odluci, od ponedjeljka više nemate pravo na topli obrok', stoji u obavijesti Stožera.

image
Screenshot/N1

Aleksandra David koja živi u kontejneru u Petrinji jedna je od onih koji su izgubili pravo na topli obrok.

'Ja mogu kuhati, ali ovdje su dva kola i čim počneš kuhati, moraš držati otvorena vrata', kaže.

Za N1 ističe da joj je ukidanje toplog obroka problem.

'Imali smo barem jedan topli obrok pa si za večeru mogao nešto drugo napraviti. Zasad kažu – ništa od toga. Samo veliki kontejneri dobivaju topli obrok, a mi u turskim kontejnerima ništa', govori.

Obavijest se, kaže, pojavila u petak, ali bez ikakvog objašnjenja.

'Netko je trebao doći da objasni ljudima zašto nemamo pravo i tko nema pravo. Jedno su oni koji rade, ali oni koji primaju socijalnu pomoć od 800 kuna također nemaju pravo', rekla je.

Smatra da je uprava trebala doći i reći zašto nemaju pravo na topli obrok.

'Imamo li mi koji živimo od 800 kuna negdje pravo na hranu? Ovdje se nema tko buniti, ovdje oko mene su sve stariji ljudi', kazala je.

Podsjetimo, u siječnju ove godine Pleter je od kuhara volontera preuzeo kuhanje. Tada se kuhalo oko 10 tisuća toplih obroka dnevno, a zatim je taj broj smanjen na oko 2.500 toplih obroka i petstotinjak suhih obroka.

Nije poznato na koji se točno broj ljudi odluka odnosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:20