OTKRIVAMO

Što sve posjeduje poduzetnik priveden s Kazimirom Bačićem: Ima i ogromno zemljište iza bivšeg RIZ-a

Kao vlasnik jednog dijela zemljišta, površine oko 14.000 m2, upisano je Lončarićevo Pogrebno poduzeće Zagreb
Kraljevićeva ulica u kojoj Milan Lončarić ima zemljište veće 15.000 kvadrata
 Damir Krajač/Cropix

Poduzetnik Milan Lončarić, koji je priveden s Kazimirom Bačićem vezano uz navodno potkupljivanje bivšeg gradonačelnika Milana Bandića oko projekta na lokaciji nekadašnjeg TEŽ-a u Zagrebu, vlasnik je vrijednih nekretnina u Zagrebu.

Osim onih u javnosti već poznatih, kao što su spomenik kulture u vrlo lošem stanju - palača sagrađena prema projektu Hermana Bolléa u Žerjavićevoj ulici te TEŽ u Folnegovićevoj ulici na površini od 100.000 kvadrata, vlasnik je većeg dijela golemog zemljišta koje je iza nekadašnjeg RIZ-a u Maksimiru.

Partneri

Riječ je o području od nekoliko kazeta, od kojih je Lončarić sam vlasnik jedne, druge s partnerima iz tvrtke, a neke nisu njegove. Prvo je potencijalno zemljište veličine oko 14.000 kvadrata s jednom zapuštenom građevinom, vrijedno prema gruboj procjeni više od milijun eura, smješteno na križanju Kraljevićeve i Božidarevićeve ulice nasuprot nedavno sagrađenih novih VMD-ovih zgrada. Kao vlasnik je upisano Pogrebno poduzeće Zagreb Milana Lončarića.

Drugi dio goleme ukupne parcele je ona nekadašnje Tvornice poluvodiča, oko 1300 kvadrata u vlasništvu tvrtke Ergozor, čiji su direktori Joško Lončarić, Milan Lončarić i Živko Landeka, registrirane na istoj lokaciji gdje i Pogrebno poduzeće Zagreb u Radićevoj ulici.

Ne želi prodati

Ostatak kazeta velike potencijalne lokacije vlasništvo je tvrtke M montaža i gradnja čiji je, pak, vlasnik tvrtka Constants DK, a koja je prije bila povezana s ugašenom Jadran gradnjom. Tu lokaciju bilo bi logično razvijati zajednički među svim vlasnicima kao jedinstvenu, ali je moguće i zasebno. Kako neslužbeno doznajemo, Milan Lončarić imao je više ponuda za kupnju njegova dijela, ali ih je odbio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 19:55