POLICIJA ZA DANAS ZAVRŠILA POTRAGU

Što se krije kod Brkljanskog mosta? Počelo ispumpavanje vode iz tri manja jezera uz Krku

'Dosadašnjom pretragom terena pronađeno je mnogo predmeta, no oni se trebaju forenzički pregledati', rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske

NOVO >>>>> Policija je objavila da za danas završava potraga za Antonijom Bilić.

Oko 17 sati počelo je ispumpavanje vode iz tri manja jezera podno Brljanskog mosta, javlja Dnevnik.hr. Drniški vatrogasci ustupili su opremu i ljude za ispumpavanje koje bi moglo potrajati do ponedjeljka.



View Larger Map

Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila je da počinje ispumpavanje vode iz jezera Brljan uz most na Krki, ne bi li se došlo do mogućih novih tragova o nestaloj Antoniji Bilić. Na tome su angažirani pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik uz pomoć djelatnika Nacionalnog parka Krka.

Glasnovornica Kosor rekla je da druge informacije o potrazi ne može dati, jer ih 'jednostavno nema'. Od policije se naknadno doznalo da tijekom današnje potrage nije nađeno ništa novo što bi policiju moglo navesti na novi trag prema nestaloj Antoniji.

13:55 - Jučerašnji iskaz Dragana Paravinje, podaci s tahografa kamiona i signal mobitela se u potpunosti poklapaju, no policija ipak ne vjeruje Paravinji i žele provjeriti sve opcije zbog čega je potraga proširena i na splitsko područje, piše Dnevnik.hr pozivajući se na visoki policijski izvor. Isti izvor navodi da je policija počela pripreme za mogućnost ispumpavanja vode iz tri manja jezera.

13:00 - Iako je bilo najavljeno da će Antoniju, uz policijske, tražiti i 50-ak ronilaca HGSS-a i 25 ronilaca HV-a iz baze u Splitu, na terenu su samo policijski ronioci, piše 24sata. Ta je odluka donesena u zadnji čas, a policija je i trakom ogradila područje koje pretražuje, što bi moglo upućivati na zaključak da su policijski ronioci možda nešto našli. - Po odluci stožera danas neće biti obilaska terena koji se pretražuje - priopćili su iz policije. Nije objašnjeno čemu ovakva tajnovitost.

12:10 - U potrazi za Antonijom Bilić danas sudjeluju samo policijske snage, iako je bilo najavljeno i stotinjak branitelja iz udruge Zavjet, javlja Dnevnik.hr. No, ako potraga tijekom vikenda ne donese rezultate, branitelji bi trebali biti angažirani od ponedjeljka. Osim toga, policija je odlučila da danas neće dozvoliti snimanje potrage niti će davati izjave.

Hrvatska i slovenska policija te Hrvatska gorska služba spašavanja nastavili su u četiri sata ujutro s potragom za Antonijom Bilić, 17-godišnjakinjom nestalom 7. lipnja.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

Potraga je proširena na splitsko područje, a pretražuje se i područje Brljana, Ervenika, cesta od Obrovca prema Gračacu. Ujedno je ovo i najmasovnija potraga jer u njoj sudjeluje oko 150 ljudi i 15 pasa tragača. Nadaju se kako će sve to uroditi plodom i da će biti na tragu Antoniji. Dosad sreće nije bilo.

Psi su jučer namirisali ljudski trag na području gdje su pronađene gaćice, ali ništa konkretno nije nađeno.

- Dosadašnjom pretragom terena pronađeno je mnogo predmeta, no oni se trebaju forenzički pregledati, a prije rezultata vještačenja policija ne može govoriti mogu li se dovesti u vezu sa 17-godišnjom Antonijom Bilić - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor.

Sve dodatno otežava i činjenica da se Dragan Paravinja zaustavio kraj svih jezera na trasi gdje se traži Antoniju. Policija vjeruje kako je to učinio namjerno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:30