SLATKI ŽIVOT

ŠTO JE FBI OTKRIO O OBITELJI SANADER Na hotele u Americi potrošio čak 330 tisuća kuna

Od ostavke u ljeto 2009. godine pa do uhićenja u prosincu 2010. bivši šef HDZ-a putovao je u New York i Los Angeles ukupno šest puta
 Boris Kovacev / CROPIX;

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader u svojoj je obrani na suđenju u aferi Fimi-Media više puta prozivao Jutarnji list da u suradnji s USKOK-om plasira lažne informacije o njemu da bi ga se javno osudilo i prije sudske presude.

TAJNA ISTRAGA FBI-a: NOVI DOKAZI IZ AMERIKE Ivo Sanader u New Yorku živio je bolje od sultana!

Tako je, među ostalim, osporavao i informacije Jutarnjeg lista da je za službenog posjeta SAD-u u vrijeme dok je bio premijer izbivao cijelu noć iz hotela u kojemu je bio smješten, ali i informacije da je nakon odlaska s dužnosti premijera sredinom 2009. godine odsjedao u skupom hotelu Palace u New Yorku.

Na fotografiji: New York Palace

Sanader je pritom sam naveo kako je o navodnom napuštanju hotelske sobe bez osiguranja na sudu iskazivao jedan od njegovih nekadašnjih tjelohranitelja.

Osim toga, u sudskom spisu postoje i podaci o Sanaderovim boravcima u SAD-u u drugoj polovici 2009. i 2010. godini s prilično preciznim iznosima troškova koje je paćao, kako za smještaj u hotelima u kojima je boravio, tako i za najam apartmana u New Yorku u kojemu je boravila njegova kći.

Prema tim podacima, koje je DORH pribavio putem međunarodne pravne pomoći od američkih ministarstava pravde i domovinske sigurnosti, jasno je da je Ivo Sanader nakon odlaska s dužnosti hrvatskog premijera šest puta boravio u hotelima u SAD-u, četiri puta upravo u hotelu Palace u New Yorku i dva puta u hotelu Beverly Hills u Los Angelesu u Kaliforniji.

Tako je od 23. rujna do 1. listopada 2009. sa suprugom Mirjanom Sanader boravio u hotelu Palace. Ukupni hotelski troškovi iznosili su 6126,27 dolara. U istom hotelu boravio je sa suprugom i tri puta tijekom 2010. godine. Najviše je platio za 12-dnevni boravak u travnju, ukupno 12.672,30 dolara. Nešto skuplji bili su troškovi The Beverly Hills hotela u kojemu su on i supruga odsjeli u studenom 2009. i krajem siječnja 2010. godine, kad je s njima bila i kći Petra.

Na fotografiji: The Beverly Hills hotel

Ta dva računa The Beverly Hills hotela na Sanaderovo ime iznosila su ukupno 27.415,48 dolara. Dakle, samo šest spomenutih boravaka u hotelima u SAD-u stajalo je Sanadera nepunih 60.000 dolara, a radi se, ponovimo još jednom, o podacima do kojih su, temeljem zamolbe DORH-a, došla nadležna američka tijela, među ostalim i službenici FBI-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:41