HLADNA JESEN

STIŽE ZIMA, PRIPREMITE KAPUTE! Jutarnja temperatura spustit će se do -1 Celzijevaca

 Ranko Šuvar/Cropix

Hladna jesen odavno je stigla u naše krajeve, a idućih dana i zima će zakucati na naša vrata. Sutra će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U kopnenom području ujutro će biti mjestimice magla ili niski oblaci, a uglavnom u Gorskome kotaru i Lici ponegdje mraz, piše DHMZ .

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima. Sredinom dana će oslabiti, a na dijelu srednjeg i južnom Jadranu poslijepodne prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20°C.

U petak će se jutarnje temperature u kontinentalnom dijelu zemlje kretati između -1 i 2, dok će na Jadranu biti ugodnih 12 do 14 stupnjeva Celzijevih. Bit će sunčano u cijeloj Hrvatskoj. Na moru će i dalje biti ugodno. Sunce će preko dana zagrijati obalu na 21 stupanj, dok će na kopnu biti između 11 i 14 Celzijevaca.

U subotu i nedjelju očekuje nas više naoblake, a ponegdje će biti i kiše. Zatoplit će. Početak idućeg tjedna bit će sunčano i toplije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 16:46