PROGNOSTIČARI NAJAVLJUJU

STIŽE NOVI SNIJEG Od sutra nove pahulje, za vikend sunce, ali temperature padaju do -15!

U cijeloj Hrvatskoj današnji je dan većinom oblačan, kišovit te i dalje razmjerno topao . Kiša će biti češća i obilnija na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, mjestimice praćena i grmljavinom, a najmanje je se očekuje u istočnim predjelima.

Jutro u unutrašnjosti je mjestimice maglovito. Na kopnu puše slab do umjeren južni i jugoistočni,a na Jadranu umjereno i jako jugo u slabljenju i postupnom okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka u gorskim i zapadnim područjima danas će se kretati od od 5 do 10 °C, a na istoku i Jadranu između 10 i 16°C.

Sutra će pak biti pretežno oblačno i hladnije, a takvo vrijeme nastavit će se do vikenda. Mjestimice će padati kiša koja će biti češća na Jadranu, a u zapadnim krajevima unutrašnjosti padat će većinom slab snijeg , osobito prijepodne.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 4 i 9, a najviša dnevna od 2 do 7, na Jadranu između 7 i 12 °C.

Kiša će na većem dijelu Jadrana padati do petka, a temperature će se postepeno snižavati. Ipak, ni približno kao na kopnu gdje će se jutarnje temperature u nedjelju spustiti i do -16°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 07:03