VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam radikalna promjena vremena uoči Božića, temperature će biti primjerenije proljeću!

I Badnjak donosi slične prilike, južinu i kišu, u Gorskom kotaru i Lici te duž Jadrana

Ilustracija

 Nikola Vilic/Cropix

Tmurno je jutros u većem dijelu zemlje. U Lici ponegdje pada slab snijeg, pri temperaturi malo ispod ništice, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

I u nastavku dana može biti slabe oborine, izglednije prijepodne, slabog snijega većinom u Gorskom kotaru i Lici, na Jadranu kiše, i to većinom na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana.

Najviša temperatura zraka između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 °C.

image

Prognoza za danas

Dhmz

Sutra nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, duž obale uz mogućnost za malo kiše, osobito navečer u Dalmaciji. Vjetar u početku slab, a u unutrašnjosti će zapuhati umjeren jugozapadnjak već sredinom dana, duž obale tek navečer. U gorju će biti jakih i olujnih udara.

Najniža temperatura zraka između -5 i 0, na Jadranu od 3 do 7, a najviša dnevna od 2 do 7 u unutrašnjosti te od 8 do 11 °C duž obale.

image

Prognoza za sutra

Dhmz

I Badnjak donosi slične prilike, južinu i kišu, u Gorskom kotaru i Lici te duž Jadrana, dok je na Božić slaba oborina izgledna i u unutrašnjosti, i to većinom sjevernoj i sjeverozapadnoj već prijepodne, a onda prema večeri pogoršanje s kišom slijedi u većem dijelu zemlje.

Svi oni koji se nadaju bijelom Božiću, to mogu zaboraviti jer nas u subotu očekuju temperature primjerenije proljeću, nego drugoj polovici prosinca. Naime, prema trenutnim prognozama na Božić će se temperatura u kontinentalnom dijelu zemlje kretati od 7 do 12 °C, a na Jadranu još toplije - od 10 do 15 °C.

image

Izgledi vremena

Dhmz
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:09