USKORO OSVJEŽENJE

STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA Iskoristite sunce i visoke temperature dok još možete, bit će kiše

Loše se vrijeme ipak neće zadržati predugo
Split, 071113. Nakon pogorsanja koje je zahvatilo Dalmaciju pocetkom tjedna, druga polovica tjedna je obiljezena opet sa suncem i visokim temperaturama. Splicani su lijepo vrijeme iskoristili za setnju rivom u ljetnoj odjeci.Na fotografiji: splitska riva.Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
 Zvonimir Barišin / CROPIX

U suncu i visokim temperaturama u većem dijelu Hrvatske uživat ćemo sve do srijede kada stiže nagla promjena. Iako neće biti većeg pada temperature, očekuje nas kišno i oblačno razdoblje pa će nakratko ipak malo zahladiti. No, loše vrijeme neće se zadržati predugo. Već u petak u veći dio zemlje vratit će se sunce, a idući vikend opet ćemo moći uživati u prirodi i druženju na otvorenom.

Foto: DHMZ

Danas je na Jadranu i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti pretežno sunčano s malom do umjerenom naoblakom. U istočnim predjelima oblačnije, ali uglavnom suho. Zapuhat će slab do umjeren, ponegdje i jak zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 16 do čak 22 Celzijeva stupnja.

U zagrebu će veći dio dana biti sunčan. Prijepodne puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a poslijepodne će prolazno zapuhati umjeren do jak zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 20 do 22 Celzijeva stupnja.

Foto: DHMZ

Ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti sunčan s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, u sjeveroistočnim predjelima i na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom 2 do 7, u gorskim predjelima i malo niža, a na Jadranu između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna većinom od 17 do 23 Celzijeva stupnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:27