ZAVRŠEN OČEVID

Stigle fotografije teške nesreće na autocesti A3 u kojoj je poginuo švicarski državljanin

Zbog izazivanja prometne nesreće vozač će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke

Nesreća na autocesti A3 između Popovače i Križa

 DVD Popovača

Zbog prometne nesreće koju je jučer oko 17 sati skrivio na autocesti A3 između Popovače i Križa, a u kojoj je švicarski državljanin izgubio život dok je njegova suputnica teško ozlijeđena, priveden je 44-godišnji vozač teretnjaka.

Policija je provedenim očevidom utvrdila da je do tragedije došlo na dijelu kolnika na kojem je bila postavljena privremena prometna signalizacija zbog izvođenja radova, a nesreću je "izazvao 44-godišnji vozač koji je upravljao skupom vozila i koji se nije pridržavao vožnje sredinom obilježene prometne trake".

image
DVD Popovača

- Udario je u privremenu postavljenu signalizaciju, potom u središnju zaštitnu metalnu ogradu koju je probio i prešao na južnu prometnu traku, namijenjenu za vozila iz suprotnog smjera. Tada je došlo do zanošenja skupa vozila i udarca u automobil švicarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 67-godišnjak, dok se u automobilu kao putnica nalazila 57-godišnjakinja, oboje švicarski državljani. Od siline udarca automobil je odbačen na travnatu površinu. Skup vozila je u daljnjem kretanju udario u automobil austrijskih tablica koji je od siline udarca odbačen u odvodni kanal, dok je vozač slovenskog vozila, izbjegavajući otpale dijelove auta, sletio na zelenu površinu - kažu iz PU sisačko-moslavačke.

Nitko od vozača nije bio pod utjecajem alkohola te su prošli alkotest, a od siline naleta na mjestu je užasa život izgubio 67-godišnji vozač iz Švicarske. Njegova suputnica, također švicarska državljanka, hospitalizirana je i nalazi se u teškom stanju u bolnici.

Policija je po dovršetku istraživanja uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predala pritvorskom nadzorniku 44-godišnjeg nepažljivog vozača teretnjaka.

Svoj obol na mjestu prometnog dar-mara, radi kojeg je cesta bila zatvorena do kasno u noć, dali su i vatrogasci iz Popovače, Križa i Ivanić Grada.

image
DVD Popovača
image
DVD Popovača
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:49