KRIVI DAVOR!?

Štern objašnjava pozadinu maila iz ‘afere Mreža‘: ‘Netko od buhe radi slona, evo tko mi ga je zapravo poslao‘

Poznati energetski stručnjak i konzultant o poruci koju je dobio iz Mađarske o kazni PPD-u

Davor Štern

 Željko Puhovski/Cropix

Energetski stručnjak i konzultant Davor Štern potvrdio nam je postojanje poruke Jozsefa Balogha iz lipnja ove godine u kojoj ga Balogh obavještava o kazni PPD-u u Mađarskoj.

Oko te poruke Balogha koju su dobili bivši savjetnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Jurica Lovrinčević i Štern, podsjetimo, u dijelu medija i političkih krugova napravljen je novi ‘rukavac‘ u aferi Mreža, s osnovom tezom da je Lovrinčević dojavio novinaru Marinu Vlahoviću da je PPD kažnjen u Mađarskoj prije nego što je ta kazna uopće objavljena.

- S Baloghom se poznajem tridesetak godina i on mi redovito šalje linkove s tekstovima na mađarskim portalima o Hrvatskoj, o energetici, našim tvrtkama... Sjećam sam da mi je poslao i tu poruku o napisima u mađarskim medijima da je PPD kažnjen od strane njihovog regulatora. Znači ne radi se o nikakvim ekskluzivnim informacijama ili tome slično - kazao nam je Štern.

Na pitanje kako komentira značaj koji se u dijelu medija daje poruci Balogha njemu i Lovrinčeviću, Štern nam je poručio kako na to nema komentara.

- Netko od buhe pravi slona, ne znam što bih vam rekao – zaključio je Štern.

Podsjetimo, bivši posebni savjetnik smijenjenog ministra Davora Filipovića Jurica Lovrinčević danas se na LinkedInu o svemu oglasio drugi put nakon izbijanja afere i prvi put nakon smjene.

- Propagandni Pothvat Dezinformiranja.

Osnova svake propagande je zamotati zrno istine u hrpu laži koje odgovaraju nečijem interesu. Ovo je operacija u koju je, vidim, upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti ""istinu"" za jednokratnu upotrebu. S obzirom na širinu, žestinu i koordinaciju ovog napada jasno je da su se dugo pripremali za ovo.

Krenimo od e-maila koji se spominje, a koji ovdje vidite u izvornom obliku.

E-mail je upućen meni i Davoru Šternu, a medijska operacija gura priči o "Jurici i Davoru" (Filipoviću).

E-mail postoji.

E-mail nema veze s Davorom Filipovićem.

E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojom mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku.

Ovaj e-mail i način na koji se njime manipulira samo je kap u moru ove propagandno-obavještajne operacije koja ima cilj zaštititi ogromni privatni interes na štetu hrvatske države.

Stoga sve što će uslijediti iz tog smjera gledajte s rezervom jer istina često nije ono što vam se servira, napisao je Lovrinčević.

Kako smo ranije izvijestili, Lovrinčević se ovom objavom zapravo referira na tekst portala 24 sata, a u kojem piše kako "neslužbeni izvori guraju tezu da su Lovrinčević i Filipović surađivali s oporbenim Mostom kako bi bacali klipove pod noge PPD-u Pavla Vujnovca, a u korist mađarskih energetskih interesa. I to prvenstveno MOL-a, koji je suvlasnik Ine, te njegovih tvrtki za trgovinu plinom".

Potom se u tekstu spominje i e-mail o kojem govori Lovrinčević, a u kojem Lovrinčeviću stiže obavijest o kazni PPD-u u Mađarskoj, prije njene službene objave. Izvor iz Mađarske obraća se u mailu s “Jurica i Davor” pa potom piše da im javlja kako će “sutra ili uskoro” PPD dobiti tešku kaznu u Mađarskoj jer je dokazano da su “manipulirali prekograničnim kapacitetima” na granici Austrije i Mađarske u siječnju 2022.

- Prema mojem privatnome mišljenju, kazna će uništiti PPD. Hvala - piše netko iz Mađarske na engleskom jeziku.

Portal 24 sata zaključio je da je "Davor" iz e-maila zapravo Davor Filipović, bivši ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:29