KONFUZIJA

Stavili izvan snage sporazum s Domoljubnom koalicijom, Beljak: 'I dalje smo dio koalicije'

Krešimir Beljak
 Davor Pongračić / EPH

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pojasnio je u intervjuu za televiziju N1 što znači odluka njegove stranke da izvan snage stavi koalicijski sporazum s Domoljubnom koalicijom. Kaže da to ne znači da HSS napušta brod koji tone.

- Ne želimo sudjelovati u ovoj političkoj farsi za koju nismo odogovorni, sve sporazume smo stavili izvan snage, pozivamo svoje partnere da što prije sjednemo i razgovaramo, kazao je Beljak.

- U ovom trenutku je vrlo teško govoriti što i tko je parlamentarna većina, to nas žalosti, ne želimo biti dio toga, ne želimo sudjelovati u preslagivanjima, ne zanima nas to. Mi ne tražimo za sebe ništa, ne tražimo fotelje, ako ćemo bilo koga podržavati, to neće biti uvjetovano foteljama, uvjerava Beljak i dodaje da je trenutno jako teško odrediti tko je na vlasti, a tko u oporbi.

- Novi izbori bili bi loše rješenje za hrvatsko društvo, usporili bi mnoge procese, izgubili bismo godinu dana, ali ako se nastave svakodnevne zavrzlame, bavljenje samima sobom, preslagivanjima, ostavkama, to je onda rješenje, kaže Beljak.

- Još uvijek se nadam da će se glave ohladiti i da nećemo na nove izbore, ali bit ćemo spremni ako ih bude, zaključio je i napomenuo da je jedini HSS-ov uvjet za podršku bilo kojoj novoj vladi da se počne raditi.

Kasnije je na RTL-u Beljak rekao da je HSS još dio Domoljubne koalicije i da nema namjeru koalirati s SDP-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 04:17