PALJBA PO VLADI

Srb: Ovo je proračun SAO Krajine, a ne proračun Republike Hrvatske

Shvaćam da je SDSS koalicijski partner HDZ-a, ali nije normalno da sela s većinskim hrvatskim stanovništvom ne dobivaju niti kune, dok sela odakle su kretale četničke horde dobivaju milijunske iznose, kaže šef HSP-a
 Igor Sambolec/CROPIX

ZAGREB - Zbog raspodjele novca pojedinim općinama predsjednik HSP-a Daniel Srb oštro je danas napao Vladu.

- Ovo je proračun SAO Krajine, a ne proračun Republike Hrvatske - poručio je Srb. Svoje optužbe potkprepljuje podacima kako će milijunsku potporu iz proračuna dobiti upravo sela sa većinskim srpskim stanovništvom.

Naveo je kako građani Hrvatske koji žive u Tordincima, Nijemcima ili Hrvatskoj Dubici iz proračuna nisu dobili ni kune iako i tamo žive oni koji su osiromašeni.

- Dok mjesta poput Negoslavaca, Ervenika, Kistanja, Biskupije, Donjih Kukuruzara ili Dvora dobivaju milijunska sredstva – dodaje šef HSP-a.

- Shvaćam da je SDSS koalicijski partner HDZ-a, ali nije normalno da sela, s većinskim hrvatskim stanovništvom, koja su stradala u Domovinskom ratu ne dobivaju niti kune ili najviše 500 tisuća kuna iz proračuna dok sela koja su u Domovinskom ratu bila neprijateljska uporišta, odakle su kretale četničke horde na ostatak Hrvatske, dobivaju milijunske iznose iz proračuna.

SDSS bi trebao voditi računa da će na ovakav način navući nezadovoljstvo stanovnika sela gdje pretežno žive građani hrvatske nacionalnosti kad vide koliko novca dobivaju mjesta gdje je stanovništvo većinski srpsko - poručuje predsjednik HSP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:28