RUŽNA PROVOKACIJA

SRAMOTNI INCIDENT U LOS ANGELESU Na hrvatskoj crkvi svetog Ante ispisali četiri S i ostavili poruke 'Šešelj dolazi'!

U noći s nedjelje na ponedjeljak, na zidu kraj ulaznih vratiju hrvatske crkve sv. Ante u Los Angelesu, osvanuo je grafiti s četiri S. Uz grafit, na više mjesta na pročelju crkve i pokraj ulaza u predvorje župske dvorane ostavljene su naljepnice sa slikom Vojislava Šešelja i sloganom "ŠEŠELJ DOLAZI" napisanim na ćirilici, te naljepnice sa srpskim nacionalnim simbolima u sredini čega piše "ČIKAGO", javlja croatianchurch.org.

- Crkva sv. Ante je stara preko stotinu godina i mjesto je gdje se Hrvati Californije uistinu osjećaju kod kuće. To je naš mali kutak Hrvatske, gdje se naša djeca krste, krizmaju, vjenčaju i naši stari ispraćaju na vječni počinak. Sv. Ante je jedinstveno mjesto okupljanja dobrih ljudi, učenja naše djece hrvatskim običajima, jeziku, plesu i obitelji kao prvom mjestu u našem životu u tuđini, jedino mjesto gdje se nedjeljom služi izvorna hrvatska misa.

Osim crkve, iste naljepnice su osvanule i na ulaznim vratima Hrvatskog doma u San Pedru, ali prije tri tjedna, 28. lipnja. Nitko od članova hrvatske zajednice ne želi ovakve nacionalističke ispade koji vode povratku u prošlost. Obavještena je policija iz Los Angelesa i skora budućnost će nam pokazati čemu vodi ova besmislica, navodi croatianchurch.org.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 07:32