NAJPOPULARNIJI UREDNIK

Šprajc se uskoro vraća u Dnevnik? Popovac i Kovačević: On je odličan novinar, ali ne poštuje hijerarhiju

Glavni urednik HTV-a je najavio i niz drugih noviteta: na male ekrane trebao bi se vratiti i Robert Knjaz sa svojim novim projektom ‘Rekonstrukcija’
 Nina Đurđevć/CROPIX

ZAGREB - Zorana Šprajca smatramo odličnim novinarom i urednikom, a jedini problem bilo je njegovo nepoštivanje hijerahije, točnije razračunavanje s Vijećem HRT-a preko ekrana unatoč zabrani nadređenih urednika - ostali su pri svom stavu predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac i glavni urednik HTV-a Brunom Kovačevićem na današnjem briefingu, prvom otkako je prije manje od mjesec dana Kovačević stupio na čelo programa javne televizije.

Da li će se i kada Šprajc vratiti u Dnevnik, koliko se moglo čuti, prepušteno je v.d.-u urednika informativnog programa Draženu Miočiću čiji prijedlog uskoro očekuju. No, sudeći po atmosferi, Šprajc bi se uskoro vrlo brzo mogao vratiti u nedjeljni Dnevnik.

Miočiću je prepuštena i odluka točnije razgovor s Hloverkom Novak-Srzić o čijoj se smjeni iz ‘Otvorenog’ već neko vrijeme šuška, čim se vrati s bolovanja.

Inače, ta emisija prema sadašnjim programskim planovima dobit će dva termina - utorak i srijedu prije Dnevnika 3 koji će se početi emitirati i subotom i nedjeljom i u koji će vjerojatno uskočiti kao pojačanje i Slavica Babić.

Kovačević je najvio i niz drugih noviteta od kojih će neki startati već u siječnju poput mozaične emisije ‘In medias res’ u kojoj će se s jednim do dva gosta u studiju obrađivati najaktualnija tema tog dana iz zemlje i svijeta, a emisija će ići od ponedjeljka do četvrtka od 20 sati.

Kako će teme biti iz različitih područja, voditelji će se izmijenivati. Povećat će se minutaža filmskom i dokumentarnom programu, pa će petkom krenuti serijal pod nazivom ‘Odabrao Đelo H.’

Na Prisavlju trenutno pregovaraju ili finaliziraju dogovore oko dvije nove serije, još uvijek su u tijeku i dogovori oko serije ‘Grička vještica’, a na male ekrane trebao bi se vratiti i Robert Knjaz sa svojim novim projektom ‘Rekonstrukcija’.

U pripremi je velika unutarnjopolitička te vanjskopolitička emisija, novi kulinarski show a ukidaju se ‘Oko globusa’ i ‘Animatik’, a neće se nastaviti emitirati ni ‘Traumatologija’ te ‘Jelovnici izgubljenog vremena’. Ovim promjenama Kovačević pokušava HTV-u kako je istaknuo vratiti gledatelje.

No, nisu sve vijesti koje su se mogle čuti, bile baš najbolje. HRT neće imati novaca za pokretanje dva nova kanala, jer je prioritet modernizacija, a iako je to malo odgođeno, u travnju ipak slijede otkazi za oko 380 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:14