EPILOG IZBORA

Splitski DP ne želi surađivati s SDP-om i Kerumom, ali HDZ ne otpisuju: ‘Evo kakvu većinu bismo podržali‘

Predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije Nikola Grabovac izjavio je kako neće surađivati sa SDP-om i HGS-om
Nikola Grabovac


 
 Sasa Buric/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije Nikola Grabovac izjavio je u srijedu kako neće surađivati sa SDP-om i HGS-om zbog čega još nije jasno tko će imati većinu u županijskoj skupštini.

Grabovac je na konferenciji za novinare rekao kako je moguća suradnja s politički, programski i svjetonazorski bliskim strankama no nije moguća sa krajnje lijevim opcijama u Skupštini predvođenima SDP-om na čelu sa Rankom Ostojićem.

"Ako govorimo o dosadašnjim političkim strukturama i opcijama koje su sudjelovale u županijskoj vlasti moram reći da ta suradnja nije moguća ni sa HGS-om Željka Keruma zbog svega onoga što se događalo u našoj županiji u proteklim mandatima jer je upravo HDZ zajedno sa HGS-om trgovačkom koalicijom omogućio da naša županija dođe na mjesto gdje se danas nalazi, da smo među prvima po nezaposlenosti i demografski devastirani", rekao je Grabovac.

Kazao je kako je na Mostu i Domovinskom pokretu kao dvjema opcijama desnog centra koje se zalažu za promjene, velika odgovornost za provođenje nužnih reformi, da postanu ključni faktor i osigurač svih promjena koje će se morati dogoditi u županiji. Grabovac je stoga pozvao Most, na čelu sa Ivicom Kukavicom i Mirom Buljem, na suradnju u županijskoj skupštini.

"Svima je jasno da Most i HDZ u županijskoj skupštini čine elegantnu većinu desnog centra. Mi bismo kao stranka desnog centra podržali takvu većinu ili programsku suradnju samo i jedino pod uvjetiom programske suradnje bez ikakve trgovine položajima", kazao je Grabovac.

Pozvao je HDZ sa 18 vijećnika i Most sa njih sedam da sjednu za stol i dogovore model suradnje kako bi sa tri vijećnika Domovinskog pokreta tvorili većinu u skupštini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2022 14:07