POPULARNI FESTIVAL

Splitska policija spremna za Ultru: ‘Snimat ćemo sve sigurnosno interesantne lokacije diljem grada‘

Mogući su zastoji i gužve u prometu posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta

Policija na Ultri 2015. godine 

 Milan Sabic/CROPIX

Grad Split spreman je za Ultra Europe 2023. A spremna je i policija. Trodnevni spektakl održat će se na prostoru splitskog kompleksa Parka Mladeži od 7. do 9. srpnja, a iz PU splitsko-dalmatinske kažu kako će policajci, sukladno sigurnosnoj prosudbi i planu, vršiti osiguranje javnog okupljanja, ali i opservirat će sigurnosno interesantne lokacije diljem grada pod Marjanom.

Zbog svjetski popularnog festivala redarska služba će zajedno s policijom sva tri dana od 19.30 do 6.30 sati uspostaviti blokadne punktove u užoj zoni kompleksa te će za sav promet biti zatvorene tri dionice: ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice te ulica Put Brodarice.

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica, promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taksi vozila. S obzirom na potrebu zatvaranja cesta uz mjesto održavanja javnog okupljanja, a činjenicu da je u ovom trenutku povećan broj turista u gradu, zbog čega je intenzivniji i cestovni promet, iz splitske policije napominju kako su od petka do nedjelje od 19:30 sati do 06:00 sati mogući zastoji i gužve u prometu posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta.

- Savjetujemo građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa, izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i da koriste alternativne pravce. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika. Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, dodatno ukazujemo građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

S obzirom na to da se na javnom okupljanju očekuje velik broj posjetitelja, savjetujemo posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih - upozoravaju još iz policije, čiji će pripadnici, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:19