PULJAK ILI ĐOGAŠ

Split u drugom krugu bira gradonačelnika, rezultati se očekuju sat vremena ranije nego u prvom krugu

DIP će u 12 i 17 sati objaviti izlaznost birača u drugom krugu, a zatvaranjem birališta prestaje dvodnevna izborna šutnja

Ivica Puljak i Zoran Đogaš

 Vojko Basic/Cropix

Splićani u drugom krugu izvanrednih lokalnih izbora biraju gradonačelnika između kandidata Centra Ivice Puljka i Zorana Đogaša, nestranačkog kandidata HDZ-a i HSS-a.

Ukupno 163 glasačka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati, a prve neslužbene rezultate DIP će na svojoj stranici početi objavljivati u nedjelju u 20 sati, što je sat vremena ranije nego u prvom izbornom krugu.

Rezultati će se početi objavljivati ranije jer se u drugom izbornom krugu natječu samo dvojica kandidata, objasnio je potpredsjednik splitskog Gradskog izbornog povjerenstva Vuko Adžić Katalinić.

Pravo glasa ima 146.581 evidentirani građanin Splita, što je osam glasača više no u prvom krugu.

To povećanje broja glasača, kako je objasnio Adžić Katalinić nastalo je pošto se u međuvremenu prijavilo još osam građana s prebivalištem u Splitu koji su stekli pravo glasovanja.

DIP će u 12 i 17 sati objaviti izlaznost birača u drugom krugu, a zatvaranjem birališta prestaje dvodnevna izborna šutnja.

Neispunjeni glasački listić ili listić na kojem je birač glasovao za oba kandidata, smatrat će se nevažećim.

Birač sa sobom mora imati javnu ispravu s fotografijom kako bi mu se prilikom glasovanja mogao utvrditi identitet.

Ivica Puljak i Zoran Đogaš natječu se u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika kao dvojica najbolje plasiranih jer nitko od kandidata u prvom krugu nije osvojio natpolovičnu većinu glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 19:28