ODLAZAK JEREMIJE

Split tuguje za svojim najpoznatijim beskućnikom: Mnogi su mu htjeli pomoći, ali on je sve odbijao

‘U drugoj policijskoj stanici umra je moj nekadašnji suborac sa sjeverne tribine. Počivaj u miru, Jere, i valjda ćeš gori nać svoj mir‘

Dragan Jeremić Jeremija

 Screenshot/instagram

Vijest o smrti Dragana Jeremića (52), poznatijeg kao Jeremija, koji je umro u sobi za zadržavanje u II. Policijskoj postaji u Splitu, ražalostila je mnoge Splićane, piše Slobodna Dalmacija.

Cijeli se dan od njega opraštaju na društvenim mrežama.

- U drugoj policijskoj stanici umra je moj nekadašnji suborac sa sjeverne tribine i najpoznatiji splitski beskućnik Dragan Jeremić - Jeremija. Počivaj u miru, Jere, i valjda ćeš gori nać svoj mir, napisao je Tonći Prlac na svom Instagram profilu Prle Torcida Radunica.

'Adio, Jere. Neka ti se odmore i duša i tilo.' 'Falit ćeš, legendo, ne znan oće mi odlazak na Ovčice ikad više bit isti, a da ne prođeš i nazdraviš.' 'Jere, nadam se da si na nekom boljem mistu za tebe. Život te nije mazija. Počivaj u miru Božjem.' 'Još jedan velikan nas je napustia, falit ćeš. Počivaj u miru.' 'Najtužnija vijest u ovoj godini.' E, Jere Jere.... Dragi moj čovik, nadam se da si naša mir', neki su od komentara Splićana.

Podsjetimo, Jeremija je sinoć zadržan u Drugoj policijskoj postaji gdje je priveden zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Prije privođenja u policiju odveden je u bolnicu radi pregleda, nije zadržan na liječenju, te je doveden u službene prostorije za zadržavanje radi otrježnjenja, zbog stanja alkoholiziranosti i potom provođenja istraživanja. Policijski službenici su pratili 52-godišnjaka u prostoriji za zadržavanje i uočili da u jednom trenutku nije kontaktan te je pozvana ekipa hitne pomoći, koja je utvrdila njegovu smrt bez tragova ozljeđivanja, kazala nam je Željka Radošević, službenica za informiranje PU splitsko-dalmatinske.

Građani su upozoravali na njegovo stanje, javljali su se i našoj redakciji, pokušavali mu pomoći, ali nam je više puta iz nekoliko izvora rečeno da je odbijao bilo kakvu pomoć nadležnih ustanova i udruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:06