HLADAN TUŠ

Splićanka u šoku izašla iz Hrvatima omiljene trgovine: ‘Došla sam na blagajnu. Nisam mogla vjerovati očima...‘

Mnogi su kupci ostali zatečeni ovom novosti

Ilustrativna fotografija 

 Ranko Suvar/Cropix

Zbog blagdana Velike Gospe "Jokerova petnaestica", potrošački blagdan koji se svetkuje svakog 15. dana u mjesecu u TC-u "Joker" na Brodarici, je iznimno odgođena pa se "slavi" danas. Blagdan je to kad većina trgovina u ovom trgovačkom centru kupce časti popustima, nekad malim, a nekad i vrlo konkretnim, piše Slobodna Dalmacija.

Redakciji Slobodne javila se Splićanka koja je ostala nemalo iznenađena kada je danas otišla obaviti kupovinu u omiljenu drogeriju "DM". Naime, upravo je "DM" i njihov legendarni popust od 15 posto na kupnju veću od 200 kuna, odnosno otkad je uveden euro još i manje, 25 € (188,36 kn), bio jedan od razloga njezina redovitog hodočašća na "Petnaesticu".

Kad ono, hladan tuš kad je danas došla na blagajnu.

- Više nije minimalni iznos 25, nego 50 eura! Duplo više novca treba potrošiti da bi se ostvario popust od 15 posto. Valjda računaju da smo mi u Splitu svi postali bogataši od turizma - nezadovoljna je Splićanka.

Kako e kazala novinarima Slobodne, mnogi su kupci ostali zatečeni ovom novosti. Ljutili su se što nisu ostvarili popust, jer su došli ciljano obaviti kupovinu, pa prodavačicama "DM-a" u Jokeru danas nije lako...

Istini za volju, na svojim internetskim kanalima TC "Joker" jasno je naznačio da danas "DM" daje 15 posto popusta na ukupnu kupnju iznad 50€, odnosno 376,73 kune. No, mnogima je to promaklo.

A lekciju su sad naučili. Tko ne potroši barem 50 eura, ništa od popusta. Ironija je da pored ovolikih poskupljenja ni taj iznos nije preteško potrošiti, zaključuje Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:09