INTERVENIRALA I POLICIJA

Splićanin angažirao mladića iz Bangladeša da mu popravi brod: Pogledajte kako je odradio posao

Ostvario je obilježje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine

Požar na brodu u Sjevernoj luci

 Tom Dubravec/Cropix

U Sjevernoj luci u Splitu u petak je planuo brod na suhom vezu. Splitska policija dojavu o požaru na brodu zaprimila je u 19:29 sati, a vatrogasci su ugasili požar oko 19:50 sati.

- Na mjestu događaja obavljen je očevid uz nazočnost inspektora protupožarne zaštite Područnog ureda civilne zaštite Ravnateljstva policije, te je utvrđeno da je centar požara u podpalubnoj kabini, a uzrok požara je nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvom uslijed čega je došlo do aktivacije istog, piše Slobodna Dalmacija.

Na brodu je nastala velika materijalna šteta. Brod je bio smješten na suhom vezu i na njemu su se obavljali radovi. Vlasnik je za popravke angažirao 23-godišnjeg državljanina Bangladeša.

Nakon provedenog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnji strani državljanin Bangladeša ostvario obilježje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u vezi s kaznenim djelom Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti (zbog velike materijalne štete), te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, provest će se postupak sukladno Zakonu o strancima, te je upućena obavijest Državnom inspektoratu - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske.

image

Požar na brodu u Sjevernoj luci

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 13:40