POD VETERINARSKIM NADZOROM

'SPASILI SMO DESET TISUĆA GRLA STOKE' Ministar Jakovina o stanju nakon poplava

Istaknuo je da su na terenu mnoge ekipe te kako se očekuje kako bi taj posao trebao završiti u srijedu, a nakon toga počinje procjena štete na objektima
Rajevo Selo, 210514.U Rajevom Selu koje je u zupanjskom kraju prvo pogodjeno vodenim valom nakon puknuca nasipa na Savi, traje sakupljanje uginule stoke.Na fotografiji: nadbiskup osjecko-djakovacki Djuro Hranic pomogao je seljanima u izvlacenju bika iz vode.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / CROPIX / copyrighted

OPATIJA - S poplavljenog područja zbrinuto je deset tisuća grla stoke koja je na oko 370 farmi pod stalnim veterinarsko-zdravstvenim nadzorom i za koju je osigurana dostava kvalitetne stočne hrane, rekao je danas u Opatiji ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Ministar je rekao i da se na terenu izvlače preostale strvine koje se neškodljivo uništavaju. Istaknuo je da su na terenu mnoge ekipe te kako se očekuje kako bi taj posao trebao završiti u srijedu, a nakon toga počinje procjena štete na objektima.

Dodao je da se na gospodarstvima na koja se može pristupiti rade veterinarski pregledi i sve ostalo kako bi se što prije omogućilo da se stoka vrati i da ljudi na njima počnu raditi.

Ministar Jakovina je u Opatiji na dvodnevnoj 11. drvno-tehnološkoj konferenciji koji su organizirali Hrvatski drvni klaster i časopis "Drvo & namještaj", a održava se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i Ministarstva poljoprivrede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 15:24