PROVODI SE OBDUKCIJA

ŠOK U POLICIJSKOJ POSTAJI U DONJOJ STUBICI Uhićen zbog nasilja u obitelji pa pronađen mrtav u ćeliji: 'Obišli smo ga poslije ponoći, hrkao je..'

 Goran Mehkek / CROPIX

U srijedu u 8.50 sati, temeljem zaprimljene kaznene prijave zbog nasilja u obitelji i prijetnje, u Policijsku postaju Donja Stubica doveden je bez uporabe sredstava prisile i uhićen 48-godišnji hrvatski državljanin, piše portal zagorje.com.

Prilikom uhićenja alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,71 promila. Tijekom jučerašnjeg dana provodilo se kriminalističko istraživanje da bi tijekom večernjih sati, nakon obavljenog liječničkog pregleda i ponovnog alkotestiranja, osoba bila smještena u prostorije za zadržavanje u istoj policijskoj postaji jer je i dalje bila pod utjecajem alkohola od 0,98 promila, izvijestila je PU krapinsko-zagorska.

- Noćas, oko 00.40 sati, prilikom obilaska uhićene osobe, što je uobičajen postupak, službujući šef smjene policijske postaje uočio je kako uhićena osoba ne daje znakove života te je pozvao hitnu medicinsku pomoć koja je, unatoč pokušajima reanimacije, konstatirala smrt uhićenika bez uočenih tragova nasilne smrti. Navedena prostorija je pod video nadzorom, a šef smjene osobu je posljednji put obišao u 00,20 sati kada je konstatirao da osoba spava (hrče). S ciljem utvrđivanja točnog uzroka smrti, mrtvo tijelo 48-godišnjaka je upućeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Nalaz o točnom uzroku smrti bit će dostupan u roku od 3 do 4 tjedna, a preliminarni nalaz navodi da se radi o prirodnoj smrti bez tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt - stoji u policijskom izvješću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 05:45