ZIMA SE VRATILA

Snježna mećava u Lici, kamioni ne mogu u Dalmaciju

Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relaciji iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto
 Branislav Grgurović /CROPIX

ZAGREB - Snježna mećava u Lici zahvatila je Gospić, Korenicu, Plitvice, a najviše snijega, 15 centimetara, palo je u velebitskim predjelima, javlja HTV.

Snijeg otežava promet, a najveće teškoće uzrokuje olujna bura u Primorju, koja mjestimice na udare puše brzinom većom od 100 kilometara na sat. Zbog olujnog vjetra, dionicom autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica prometuju samo osobna vozila s ograničenjem brzine od 40 km/h.

Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relaciji iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, i obrnuto.

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri ili vlažni, te skliski od kiše, a u priobalju puše bura. Zbog snijega, dionicom autoceste A 1, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog zimskih uvjeta, na snazi je zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u Gorskom kotaru.

Na dionici Jadranske magistrale (D 8), od Karlobaga do Svete Marije Magdalene prometuju samo osobna vozila, na Krčkom mostu zabrana je prometovanja za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:18