POZNATA PROFESORICA

Snježana Vasiljević je postala posebna savjetnica potpredsjednice Vlade Anje Šimprage

Diplomirala je i doktorirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a magistrirala na Cambridge, Darwin Collegeu

Snježana Vasiljević

 Pravni Fakulet U Zagrebu/Pravo.unizg.hr/

Snježana Vasiljević, izvanredna profesorica na Pravnom fakultetu u Zagrebu koja je čak dvaput bila u igri za mjesto potpredsjednice Vlade u kvoti SDSS-a, postala je posebna savjetnica Anji Šimpragi, aktualnoj SDSS-ovoj potpredsjednici Vlade.

Za "poslove podrške potpredsjednici Vlade vezane uz analizu zakonodavnog okvira u pogledu nacionalnih manjina i ljudskih prava na nacionalnoj i razini EU te savjetodavne poslove vezane uz nacionalno i europsko antidiskriminacijsko pravo i međunarodnopravne aspekte ravnopravnosti spolova i suzbijanja diskriminacije", kako je službeno navedeno u Vladinim dokumentima, primat će 6000 kuna mjesečnog honorara. Riječ je o nestranačkoj stručnjakinji koja je bliska najvećoj stranci srpske manjine u Hrvatskoj.

Snježana Vasiljević na Pravnom fakultetu u Zagrebu predaje Europsko javno pravo, Pravo EU, Institucije i pravni sustav EU te Europsko pravo ravnopravnosti spolova i nediskriminacije. Na FPZ-u predaje Pravo EU i upravljanje europskim projektima. Diplomirala je i doktorirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a magistrirala na Cambridge, Darwin Collegeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 14:59