POLICIJA SVE ISTRAŽUJE

Snimke se šire mrežama: Na početku Kolone sjećanja u Vukovaru pjevali ustašku himnu, uzvikivali i ZDS

Iz policije su rekli kako istražuju sporadične uzvike Za dom spremni u Vukovaru

HOS-ovci u Koloni sjećanja

 Screenshot/

Iz Policijske uprave vukovarske-srijemske potvrdili su u nedjelju da policija provodi aktivnosti vezane uz sporadične uzvike "Za dom spremni" koji su se čuli u Vukovaru tijekom prolaska Kolone sjećanja.

"MUP je nadzirao događaj i u tom smislu provode se aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane i uz tu situaciju", rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Društvenim mrežama u međuvremenu se počela širiti snimka na kojoj se čuje kako je, na početku najmasovnije Kolone sjećanja u Vukovaru, dok su prolazili HOS-ovci koji su bili na čelu, iz publike počela pjesma "Evo zore, evo dana, evo Jure i Bobana".

Radi se o svojevrsnoj ustaškoj himni spjevanoj u čast ustaških časnika, zapovjednika ustaške jedinice Crne legije Jure Francetića i Rafaela Bobana.

Tijekom Kolone sjećanja u Vukovaru, u kojoj su među 150.000 ljudi hodali i predstavnici vlasti, uključujući predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, moglo se čuti i kako neki od njih uzvikuju ‘Za dom spremni‘.

Uz to, su zazivali i Marka Skeju, bivšeg pripadnika HOS-a poznatog po provokacijama s uzvikom ‘Za dom spremni‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:13