PONOSAN JE NA SVE ŠTO JE NAPRAVIO

Smijenjeni ministar Šuker: Nisam povrijeđen niti ogorčen.. Puno sreće nasljednici Martini!

Tvrdi kako svojom smjenom nije povrijeđen niti ogorčen. 'Neki su si uzeli za pravo da pričaju svašta'
 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - Smijenjeni ministar financija Ivan Šuker tvrdi kako je ponosan na sve što je napravio, te vjeruje da će njegova nasljednica odlično raditi svoj posao, a poželio joj je puno sreće jer će joj trebati. No, nije želio predviđati što će to ona napraviti, a on nije mogao.

- Mislim da smo pripemili dobru platformu, a koliko će moći napraviti, ja sam rekao, da ju poštujem i cijenim kao osobu i kao stručnjaka i svatko će napraviti najviše što može - kaže Šuker koji tvrdi kako su on i Martina Dalić bili odlični suradnici prvih dvije godinu dana mandata, od 2004. do 2006., i kasnije kad je dvije godine bila na čelu Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju. Tvrdi kako svojom smjenom nije povrijeđen niti ogorčen.

- Neki su si uzeli za pravo da pričaju svašta i ja to naprosto ne želim komentirati jer znate da se u svom političkom radu nisam nikad spuštao na takav nivo pa ne želim ni sad. Želio bih reći da sam u najtežim vermenima bio na čelu najtežeg resora i definitivno se danas može reći da je Hrvatska u svim ovim turbulentnim i teškim vremenima ipak zadržala financijsku stabilnost, stailnost javnih financija i danas donositi osude o ovome ili onome mislim da ne bi bilo korektno. Vrijeme je najbolji sudac nečijeg rada i ja se isto tako nadam da će vrijeme biti sudac onoga što je radilo Ministarstvo financija dok sam mu ja bio na čelu. Ponosan sam na ono što smo napravili, jedino mi je žao štio neki organi nisu napravili posao da OIB profunkcionira 1. siječnja. Mislim da bi onda situacija za mnoge koji danas drže lekcije u Hrvatskoj bila znatno drugačija - rekao je Šuker.

Demantirao je medijske napise kako se bori za mjesto predsjednika saborskog Odbora za financije.

- Jučer do 6 sati navečer bio sam u Ministarstvu financija, i niti sam s nekim razgovarao, niti sam u životu tako razmišljao. Imao sam jučer daleko važnijih stvari za napraviti nego se baviti s tim, ali nekome je očito pasalo da plasira takvu priču - kaže Šuker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 07:25