SRAMOTNO PONAŠANJE

Smijenjen šef lokalnog stožera, proteklog se vikenda brutalno narugao maskama i distanci

Ivan Erhatić iz Pitomače na Facebooku se hvalio sudjelovanjem na vjenčanju na kojem uzvanici nisu nosili maske i nisu držali distancu
Ivan Erhatić
 FACEBOOK

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić prošle subote na svom Facebook profilu pohvalio se sudjelovanjem na jednom vjenčanju i objavio je 27 fotografija razdraganih ljudi u gomili - bez maski i distance. I ne bi promatraču te fotografije zapele za oko da pet dana ranije Nacionalni stožer Civilne zaštite nije objavio odluku kojom je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi, piše portal Novosti.

Fotografije su istog popodneva objavljene na lokalnom portalu i ekspresno proširene društvenim mrežama što je izazvalo opravdano negodovanje i lavinu negativnih komentara ogorčenih građana. Lokalni načelnik narugao se odlukama Nacionalnog stožera, omalovažio njihove apele i upozorenja. To nije moglo proći nezapaženo pa je ekspresno zatražena njegova smjena što je dan kasnije i učinjeno. To je prva smjena načelnika jednog stožera jer se u doba korone ponašao "nepropisno i neodgovorno".

Pitomača je jedna od općina u Virovitičko-podravsko županiji s najvećim brojem zaraženih koronavirusom. Koliko ih točno ima, Novosti nisu uspjele doznati jer županijski Stožer, jedini u Hrvatskoj, objavljuje samo zbirne podatke pa iste nisu željeli otkriti javnosti čak ni u ovom slučaju. Građani Pitomače smatraju da je za takvo stanje kriv smijenjeni načelnik jer nije adekvatno kontrolirao poštivanje mjera.

Inače, Ivan Erhatić iz Dinjevca kraj Pitomače jedan je od osnivača temeljnog ogranka HDZ-a u tom selu te provjereni i odani kadar Josipa Đakića. Dinjavac od milja naziva blindiranom utvrdom HDZ-a jer je ta stranka ondje već 30 godina na vlasti. Mještani tvrde da raznim manipulacijama prisiljava ljude da glasaju za HDZ. Obilazi ih uoči izbora, a ako mu nakon prebrojavanja glasačkih listića usfali koji glas, ne preza kako bi doznao tko je bio taj "izdajnik" koji nije pravovjerno glasovao.

U lokalnoj javnosti poznat je po urnebesnim izjavama i nepismenim objavama na društvenim mrežama, pišu Novosti. Uoči zadnjih lokalnih izbora je poručio: "Svima onima koji se sad u naše mjesto šuljaju na mala vrata poručujem da u Dinjevcu nema mjesta za stanovanje za crvene, neka si to izbiju iz glave". Nakon izbora je pak objavio: "Dinjevac je ostao još plaviji i neka ga ovi crveni i svi šareni koje okuplja obilaze u širokom luku".

Osamdesetih godina bio je tajnik partijske organizacije Saveza komunista u svome selu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 23:09