MIRNO ISPRED KBC-a

Smanjuje se broj onih koji odbijaju testiranje, evo koliko su novca izgubili oni koji jučer nisu došli na posao

Davor Vagić, ravnatelj, kazao je za Jutarnji list da je od devet zaposlenika koji su jučer odbili testiranje njih dvoje danas testirano
 Ronald Gorsic /cropix

Drugi dan od uvođenja obveznih digitalnih covid potvrda u KBC Sestre milosrdnice protječe bez ikakvih problema. Nakon što je jučer devet djelatnika odbilo test, danas se taj broj smanjio za tri.

Davor Vagić, ravnatelj, kazao je za Jutarnji list da je od devet zaposlenika koji su jučer odbili testiranje njih dvoje danas testirano, jedna osoba je predočila covid digitalnu potvrdu, a četiri tehničarke su otvorile bolovanje.

- Zahvalan sam svim djelatnicima ustanove koji su pokazali razumijevanje. Bolnica radi normalno, svi pacijenti, bilo redovni bilo hitni su zbrinuti i u radu nemamo nikakvih poteškoća - kaže Vagić. S obzirom na to da je sutra treći dan provođenja ove odluke, kada je moguće poduzeti pravne korake, pitali smo ravnatelja Vagića, što ako netko i sutra ne dođe na posao, odnosno odbije testiranje.

- Nadam se da do toga neće doći, ali ako se tako nešto dogodi moguće je da će biti izrečena opomena pred otkaz. Dalje sve ide prema Zakonu o radu - pojašnjava Vagić. Inače, jutros se testiralo dvadesetak djelatnika koji su jučer imali slobodan dan. S obzirom na to da se svi zaposleni, koji nemaju uvjete iz covid potvrde na osnovu cijepljenja ili preboljenja moraju testirati dva puta tjedno, u Vinogradskoj je sljedeće veće testiranje u četvrtak. Od ukupno 3860 zaposlenih u ovom KBC-u, njih 667 nema uvjete iz covid potvrde te se moraju testirati. Jučer ih se trebalo testirati 514, a na testiranje je pristalo 505 djelatnika, od kojih nitko nije bio pozitivan.

Inače, svima onima koji su jučer odbili testiranje i zbog toga nisu mogli otići na svoje radno mjesto, za taj dan neće dobiti naknadu, koja u prosjeku za liječnika iznosi oko 450 kuna, odnosno za medicinsku sestru oko 300 kuna neto.

Nakon što je jučer ispred najveće hrvatske bolnice KBC-a Zagreb bio prosvjed, gdje je intervenirala i policija, danas je dan bio bitno mirniji. Skupila se nekolicina prosvjednika, ali nisu bili glasni niti su radili probleme, a pred bolnicom je bila i policija. Inače, jučer je od 954 zaposlena, koji su trebali pristupiti testiranju, test odbilo svega četvero zaposlenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 10:15