KREĆE KADROVSKA RACIONALIZACIJA

Slavko Linić: Od veljače krećemo s promjenama i otkazima u javnom sektoru

 Dragan Matić/CROPIX

Slavko Linić, ministar financija, u razgovoru za Bloomberg , govorio je o nadolazećoj racionalizaciji među kadrovima u javnim tvrtkama, te mjerama kako zadržati ekonomsku stabilnost u Hrvatskoj.

Na financijskim tržištima Japana i SAD-a Hrvatska će ponuditi najmanje 1,3 američkih dolara vrijednih obveznica. U Hrvatskoj je upravo delegacija MMF-a, a trebaju stići i predstavnici rejting agencija. Vlast će ih morati uvjeriti da su uštede i rezanje troškova dovoljni da kreditni rejting ne padne u kategoriju smeća.

‘Kad govorimo o rejting agencijama i Međunarodnom monetarnom fondu, oni su ugodno iznenađeni našim proračunskim rezovima. Sada gledaju koliko su naši prijedlozi rezova realistični, te koliko mogu ograničiti naš rast. U faktor će uzeti i utjecaj trenutnog stanja u Europi na procjenu našeg rasta’, rekao je Linić Bloombergu.

Vladina borba za ekonomski rast od 0.8 posto ove godine bazirat će se na poticanju konkrentnosti i domaće potražnje, a ne izvoza.

Linić je u razgovoru najavio da će se pokušati zadužiti i na domaćem financijskom tržištu, ali nije naveo konkretnu brojku, piše Bloomberg.

Nova Vlada priprema privatizaciju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke , a Linić ne isključuje mogućnost novih rezova u javnom sektoru:

‘Definitivno još nismo dosegli granicu u rezanju troškova. U veljači krećemo s radom na promjenama u javnim tvrtkama, koje će se morati koncentrirati na svoje temeljno poslovanje, te racionalizirati broj zaposlenih’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 02:12