REAKCIJE S DESNICE

ŠKORO PODRŽAO LEGALIZACIJU 'ZDS', ESIH U EKSTAZI 'Službeno je! Od danas bez straha od progona i s ponosom možete koristiti pozdrav svih branitelja'

 
Davorin Karačić, Miroslav Škoro, Bruna Esih
 CROPIX

Visoki prekršajni sud većinom je glasova sudaca na općoj sjednici odlučio kako poklič 'Za dom spremni' na početku pjesme 'Bojna Čavoglave' pjevača Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj. Očekivano, odluka Visokog prekršajnog suda izazvala je brojne reakcije, a u nastavku donosimo neke s desnog političkog spektra.

- Domovinskom pokretu Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj. Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Vijeća Europe 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama, napisao je čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro na Facebooku i dodao:

- Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, kao ni tko je odgovoran za našu patnju i kakve simbole je nosio.

Ni predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih nije skrivala oduševljenje.

- Službeno je! Od danas bez straha od progona i s ponosom (što činili smo i prije) možete koristiti pozdrav HOS-a i svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, napisala je Esih, a uz svoju objavu je i 'zalijepila' priopćenje glasnogovornice Visokog prekršajnog suda.

Poslijepodne se na Thompsonovoj službenoj Facebook stranici oglasio i njegov odvjetnik Davorin Karačić.

- Dragi prijatelji i svi ljudi dobre volje i čista srca. Nakon tolikih godina nepravde i progona, uspjeli smo, obranili smo "Bojnu Čavoglave". Na sudu smo dokazali ono što zapravo ne bi trebali niti dokazivati, ono o čemu zapravo nije trebalo nikad niti raspravljati. Hvala svima vama koji ste bili uz nas i hvala dragome Bogu. U vjeri u bolje sutra nas i cijele Domovine, mi idemo dalje, poručio je Karačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:36