BIVŠI ŠEF DP-a

Škoro o Penavi: ‘S tom ekipom ne želim imati posla i dok je on s njima, nema me pravo zvati prijateljem‘

Škorina sestra Vesna Vučemilović smatra da je Penava ušao u ‘opasno društvo‘
 Ivan Peric/Cropix

Donedavni čelnik Domovinskog pokreta koji je u međuvremenu napustio stranku, Miroslav Škoro, u utorak navečer je na Facebooku komentirao najavu novopečenog člana stranke, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, da će se kandidirati za predsjednika DP-a.

Kao što smo izvijestili, Penava je ranije u utorak na press konferenciji na kojoj je najavio svoju kandidaturu, Škoru nazvao prijateljem.

- Poštujem odluku kakva je, nadam se da je da je gospodin Miroslav Škoro dobro odlučio, da je zadovoljan s takvom odlukom i to je otprilike to, to mu želim i kao čovjek i kao prijatelj, izjavio je između ostalog Penava.

Škoro je, pak, svoj status započeo sljedećim riječima:

- S obzirom na činjenicu da me puno novinara i prijatelja zvalo da komentiram ulazak Ivana Penave u Domovinski pokret, evo ću to i učiniti u ovaj kasni sat, jednom istinitom pričom iz djetinjstva mog pokojnog oca Ivana, stoji na početku statusa.

- On je, tako kažu, prohodao kao dijete od skoro četiri godine. Tad je već znao i pričati, pa je rekao svojoj materi: "Nu, majko, ja 'odam!", a ona mu je odgovorila: "Neka, moj Ivane, moga' si i prije."

Međutim, nakon svih laži, fotomontaža i mjenjanja brava koju je v.d.-ekipa upriličila nakon moje ostavke, napadajući pri tom obitelj i mene, poručujem sljedeće: Svatko tko je ostao s tom ekipom ili im se pridružuje i pristaje biti njihova marioneta, isti je kao i oni. S takvima ne želim imati posla i dok su s njima, nemaju me pravo zvati prijateljem. Svoju budućnost gradit ću kao i do sad, kročeći putem na kojem nema ni jednog drugog interesa, osim interesa običnog čovjeka, zaključio je Škoro uz hashtag 'Izdajnici i heroji' te fotografiju na kojoj je snimljen kako drži govor na velikom mitingu koji je kao nezavisni predsjednički kandidat održao 8. prosinca 2019. godine u Lisinskom.

Inače, Škorina sestra, nezavisna saborska zastupnica Vesna Vučemilović, za RTL je također komentirala Penavin ulazak u DP i najavu kandidature za šefa stranke.

- Ulazi u opasno društvo pa tu su moguće svakakve kombinacije. Ni Miroslav Škoro prije godinu dana nije mislio da će mu se dogoditi ovo što se dogodilo tako da treba biti oprezan u svakom slučaju, smatra Vučemilović.

Vučemilović je sigurna da će Mario Radić, kako kaže, Penavu instalirati na vrh stranke jer je sigurna da će izbori, koji bi se trebali održati u listopadu, biti samo farsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 06:41