BIVŠI ŠEF DP-a

Škoro o odnosu s Penavom: ‘Nismo prijatelji, u zadnja dva teška mjeseca nije me nijednom nazvao‘

Bivši šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro otkrio je kada će se učlaniti u Suvereniste, ali i što misli o Penavi
Miroslav Škoro
 Damjan Tadic/Cropix

Bivši šef Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro, sada je član kluba Suverenista te je još uvijek potpredsjednik Sabora. Tijekom gostovanja u RTL-u Danas otkrio je da ne zna hoće li i dalje ostati potpredsjednik Sabora te tvrdi da mu to uopće nije ni važno.

"Nije istina da mi se više ne da. Jedno je baviti se politikom i obnašati mjesto potpredsjednika Sabora, a to znači predsjedati sjednicama s vremena na vrijeme. Ja sam to do sada učinio možda dva do tri puta tako da mi to, ako se dogodi da ne budem dalje, neće nedostajati", rekao je Škoro za RTL.

Otkrio je i u kakvom je odnosu s Ivanom Penavom, za kojeg su mnogi govorili da m uje prijatelj.

"Ne, to je jedna zanimljiva teza koja se provlači cijelo vrijeme, o tome kako smo mi u nekim prijateljskim odnosima. Moram iskoristiti ovu priliku da kažem da je Penava čovjek kojeg ja poznajem i s kojim sam imao prigodu sresti se par puta. No, međutim, biti prijatelj, ako je po definiciji biti prijatlej oni koji se poznaju u nuždi i nevolji, definitivno nisam bio prijatelj s gospodinom Penavom. U zadnjih dva mjeseca, vrlo teških dva mjeseca za moju obitelj i mene, nije me nijednom nazvao", otkrio je Škoro.

Na pitanje je li ga Penava razočarao, odgovorio je 'da bi vas netko mogao razočarati, morate se prije njim oduševiti' te da ga stoga nije razočarao.

Objasnio je i zašto mu nije čestitao na izboru za predsjednika Domovinskog pokreta.

"Pa ja mislim da se nitko nije ni iznenadio činjenicom da je gospodin Penava izabran za predsjednika Domovinskog pokreta. To smo znali i vi i ja još u kolovozu. Dakle, stranački vrh je to odradio, čini mi se po onoj staroj Staljinovoj kad asu izbori dobro pripremljeni ne treba ih i održati. Tako da, čestitam mu ovom prigodom", rekao je.

Prošlog je vikenda bio u Saboru, ali kao suverenist. I dalje se nije učlanio u stranku, ali je ušao u saborske klupe.

"Treba puno raditi, treba otvarati neke nove teme i maknuti se od onih stvari koje su opterećivale Suvereniste već neko vrijeme u javnosti. Mislim da možemo napraviti dobar posao", rekao je Škoro i dodao da kad procijeni da je dobro ne samo za njega, već i za Suvereniste i sve ljude koji na neki način očekuju da bude odgovoran prema njima, da će se učlaniti u Suvereniste.

Tvrdi da s Mostom nije pregovarao, već da se s Božom Petrovom čuo SMS porukom samo kako bi mu zahvalio na podršci koju mu je ovaj javno iskazao.

Na pitanje o tome je li razmišljao o povlačenju iz politike, odgovara: "Ne, nisam razmišljao o tome. Mislio sam i kod same situacije kada sam podnio neopozivu ostavku da Domovinski pokret treba ići jednim smjerom u kojem ćemo iskoristiti ovo vrijeme koje je pred nama, a to je nekih tri godine da ojačamo maksimalno, da se ekipiramo kvalitetno. Bili smo u tom trenutku treća stranka u državi. Međutim, došlo je do ozbiljnog razmimoilaženja sa suradnicima. Ja ne bih više vremena trošio niti na njih niti na ono što oni sada rade. Tako je, kako je. Ja ću se i dalje nastaviti baviti politikom."

Loš rejting nije ga nagnao da ostavi političku karijeru i vrati se onoj glazbenoj. "Gledajte, ako imate na razini nepopularnih političara po vašem istraživanju četiri posto, onda je to puno manje nego 23 posto koliko ima aktualni premijer pa njega ne pitamo je li se on planira prestati baviti politikom. Politika je takva kakva je, posebice u Hrvatskoj. Percepcija je vrlo bitna stvar, trendovi su vrlo bitna stvar. Do sljedećih izbora imamo tri godine i ja ću se potruditi da svojim kavalitetnim radom i suradnjom s ljudima, a to su Suverenisti i općenitio s ljudima oko centra i centra desno", objašnjava Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:01