VESNA ŠKARE OŽBOLT

‘Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu. Nema pojma o gradu Zagrebu‘

‘Miroslav Škoro je iz zafrkancije ušao u izbore, nema pojma o gradu. Tomašević ima znanja koliko su prenijeli građani‘, smatra
 Damjan Tadić/CROPIX

Vesna Škare Ožbolt gostovala je u emisiji Novi dan televizije N1 komentirala je rezultate lokalnih izbora na kojima se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba, i na kojima je dobila 16.682 glasa, što je 5,10 posto. U drugom krugu, u kojem se natječu Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro, kaže kako neće glasati ni za jednog.

'Čisto da razjasnim, Miroslav Škoro moju podršku neće imati nikada, pa ni na Eurosongu', napisala je sinoć na Twitteru.

No Škare Ožbolt kaže da neće glasati ni za Tomaševića.

'Moji birači imaju svoju glavu i neka sami donesu svoju odluku', rekla je.

'Mi smo zemlja teškog političkog apsurda, a to je da se desni spektar okreće oko Škore. Okupljeni su oko čovjeka koji nijednog dana nije proveo u ratu. Teško je objasniti zašto su se okupili oko Škore, nadam se ne zbog njegovih pjesama jer je i to diskutabilno. Ja se nisam htjela upuštati u ideološke rasprave jer je grad opterećen tolikim problemima. Dok god građani ne osvijeste da se moraju oprijedijeliti za kandidate koji nude program, a ne ideološke floskule.'

'Miroslav Škoro je iz zafrkancije ušao u izbore, nema pojma o gradu. Tomašević ima znanja koliko su prenijeli građani. Pokazao je zavidnu energiju u smislu obilaska terena. Ušao je u svaku gradsku četvrt, svaki mjesni odbor. Osobno ne mislim da ima neko veliko znanje za vođenje grada, ali sad je na njemu pokazati te organizacijske sposobnosti, treba okupiti pravi tim stručnjaka jer u protivnom neće uspjeti riješiti ove ogromne probleme koji su pred gradom', kazala je Škare Ožbolt koja smatra kako će jedan dio glasača HDZ-a sigurno podržati Škoru, a dio koji je bliži centru će glasati po svojoj savjesti, ili će ostati doma ili će poništiti listić.

Govorila je i o kaznenoj prijavi koju je podnijela protiv nepoznatog počinitelja.

'To se događalo prije 12 dana, ali ništa se nije dogodilo, nitko nije ni razgovarao sa svjedocima koje smo stavili u prijavu. Dosta sam iznenađenja postupanjem nadležnih tijela. Nakon nekog vremena pokušavat će se to razotrkiti, ali to tada više neće imati tu poruku. Mislim da je DORH trebao odmah reagirati, dobili su prijavu i popis ljudi. Ovdje nije riječ samo o lažnim anketarima koji nisu samo pokušavali odgovarati građane koji su već bili za mene. Nazivali su ljude i iznosili laži i pokušavali ih zbuniti. Netko je uzeo podatke ljudi i zloupotrebljavao ih, to je isto kazneno djelo. Poznat je broj s kojeg su zvali i vrijeme u koje su zvali, ali činjenica je da nitko od pravosudnih tijela nije digao slušalicu i nazvao me', tvrdi.

'Prema onome što je HAKOM napravio inspekciju, vidimo da je to tim koji je okupljen oko Miroslava Škore. Svi moji problemi počeli su nakon prve ankete na N1. Tu je počelo udaranje sa svih strana. Nažalost, ja nisam imala spoznaje o tome da netko lobira okolo. Mene se prilično blatilo, tako da jedan dio mojih birača nije izašao, zbunjen, a neki su možda dali glas drugima', zaključila je za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:25